Aydın gazetecinin hayatından ve yazılarından örneklerin sunulduğu anma programına ADD üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitimciler, yazarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ebediyete intikal eden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan anma etkinliğinde; Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer bir konuşma yaptı.
Mumcu’yu, haksızlıklar ve insanlık suçlarıyla mücadele eden aydın bir kişilik olarak niteleyen ADD Başkanı Uğur Demirer, "Uğur Mumcu, Cumhuriyetin değerlerini özümsemiş usta bir gazeteci, araştırmacı gazeteciliğin de öncüsüydü. Gerçekleri bulup, kamuoyuna açıklama adına canını esirgemedi. Yolsuzluk, yoksulluk, silah kaçakçılığı ve terör başlıca konularıydı. Halkın gerçekleri öğrenmesi adına bu uğurda canını verdi. Kendisini saygı, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.
ADD Başkanı Demirer'in konuşmasının ardından ADD gençliğinden Cem Umut Karıncalı, Eda Yaylı, Dilara Özbek ve Göksu Tüzün; Uğur Mumcu’nun köşe yazılarından örnekler okuyup, şiirler seslendirdi. Daha sonra bir grup genç, bağlama eşliğinde "Uğurlar Olsun" isimli türküyü söyledi.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim