Önceki akşam gerçekleştirilen ve Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Patlar ile çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Anma etkinliğinde bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi Başkanı Uğur Demirer, Mustafa Fehmi Kubilay’ın katledilişinin üzerinden 85 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Gencecik bir öğretmen olan Kubilay’ın başı kesilerek sırığa geçirildikten sonra sokaklarda dolaştırılmasını aradan geçen bunca yıla rağmen düşündükçe bugün bile içimiz ürperiyor.” dedi.
Kafa kesicilerin zaman ve mesafe olarak hiç de uzakta olmadıklarını kaydeden Uğur Demirer, “Devrim şehidimiz Kubilay’ın başının kesilmesinden 42 yıl sonra gencecik 3 devrimci olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın başlarına yağlı ilmik geçirildi. 48 yıl sonra Kahramanmaraş’ta 105 insanımız, kutsal inançlar adına kesilerek, kurşunlanarak, dövülerek katledildi. 62 yıl sonra 35 aydınımız Sivas’ta din adına diri diri yakıldı. Günümüzün kafa kesicileri 85 yıl öncesindeki gibi Menemen sokaklarında değil, ceplerinde yeşil Amerikan dolarları ile her yerde dolaşıyorlar. Kafa kesmek, bir gün Emevilik adına, başka bir gün Şiilik adına, Batınilik adına, Halifelik adına, Nakşibendilik adına, Hizbullah adına, Fethullah adına, IŞİD adına yapıldı. Ama hiçbir gün kafamızın kesilme tehlikesi bizlerden uzak olmadı. Kesemedikleri kafaları ise ezmeye kalktılar.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra öğrenciler Şehit Mustafa Kubilay adına yazılmış çeşitli şiirlerden örnekler sundular.
Anma etkinliğinin son bölümünde ise Umut Zehir, Ferdi Kartal ve Barancan Arpacı isimli öğrencilere programa katkılarından ötürü birer teşekkür belgesi verildi. Öğrenciler belgelerini ADD Şube Başkanı Uğur Demirer ile ÇORUM HABER köşe yazarlarından Gülseven Köse ve Sami Akpınar’ın elinden aldılar.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim