İl Başkanı Mehmet Karadağ dün Ak Parti Belediye Meclisi Grup Toplantısı’nda adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti binasında gerçekleştirilen Kasım ayı grup toplantısına Karadağ’ın yanı sıra Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Mart 2019 Yerel Seçimleri için aday adaylık başvuru sürecinin bugün itibarıyla başladığını belirten Mehmet Karadağ, “Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi önümüzdeki seçimlerde de başarılı olmak için partimize teveccühü artıracak en isabetli adaylarla seçmenimizin karşısına çıkacağız. Hedefimiz Çorum’daki 16 belediyenin tümünü kazanmaktır. Bunu gerçekleştireceğimize inancımız da tamdır.” dedi.

Kendisinin Çorum Belediye Başkanlığı’na adaylığı konusundaki soruya ise Mehmet Karadağ, “Bu konuda tamamıyla Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz yetkilidir. Şu an İl Başkanlığına devam ediyorum. Adaylıkla ilgili resmî ağızdan bana gelen bir talimat yok. Biz duyumlarla ya da birtakım senaryolarla hareket etmeyiz. Sayın Erdoğan talimat vermez ise adaylık için kendim istifa etmem, hiçbir adım atmam.” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il başkanlarıyla ilgili, “Ben kimi işaret edersem, kim istifa etsin ve aday olsun dersem o istifa edip aday olacak” şeklindeki sözlerini hatırlatan Karadağ, “Tekrar ediyorum; Genel Başkanımızdan talimat gelmediği ve bizimle ilgili herhangi bir tasarrufu olmadığı müddetçe istifa etmeyiz, mevcut görevimizin başındayız. Bu yönde bir gelişme olması hâlinde de kamuoyunu bilgilendiririz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim