“Kardeş belediyeler projesi” kapsamında Çorum’a gelerek CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Ağbaba, gazeteci yazar Nazlı Ilıcak'ın CHP'ye geçeceği yönündeki iddialar olduğu sorulması üzerine iktidara yakın gazeteleri sert dille eleştirerek, “İktidarın gazeteleri, haram medyası yazıyor, biz de tartışıyoruz bunları. Yani bizim öyle bir çabamız yok, partinin öyle bir teklifi de yok öyle bir davet de söz konusu değil. Ama birileri CHP'ye yamamaya çalışıyor” diyerek, tüzük gereği adayların ön seçimle belirleneceğini dile getirdi.

BİRGÜL AYMAN GÜLER'İN İSTİFASI
CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in partiden istifa etmesine ilişkin sorular üzerine ise Ağbaba, partiye zarar vermek amaçlı istifa ettiğini söyledi. Ağbaba, Birgül Ayman Güler’in istifası ile ilgili şunları söyledi:
“Zaten bir disiplin süreci vardı o arkadaşımızla ilgili. Zarar vermek için yapılan birşey ama zarar vereceğine inanmıyorum. Partimize bir etkisi olduğunu da düşünmüyorum. Parti kurallarını hiçe sayan, başka bir partinin mensubuymuş gibi davranan bir arkadaştı, hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim