Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt ve aday öğretmenler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda aday öğretmenler adına konuşan Gamze Kabasakal, eğitimin dinamik bir süreç olduğuna dikkat çekerek, öğretmenin sorunun değil, çözümün bir parçası olduğunu ifade etti. Kabasakal, “Öğretmenler her şartta, Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine bir hedef olarak görmelidir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasında; öğretmenliğin, fedakârlıkla yoğrulmuş gönül işçiliği olduğunu belirtti. “Öğretmenlik yön gösteren, yol açan, örnek olan kişilerin mesleğidir” diyen Büyük, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin, eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesinin mümkün olmadığını anlattı.
Öğrencilerin; öğretmenlerin öz evlatları gibi olduğunu kaydeden Büyük, öğretmenlerin; öğrenci merkezli çalışarak, geleceğin emanet edileceği çocuklara fedakârlıktan kaçınmaması gerektiğini dile getirdi.
Programın sonraki bölümünde EBA üzerinden canlı olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmaları takip edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim