CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde sürdürülmekte olan Adalet Yürüyüşü’nün, 9 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de İstanbul Maltepe’de yapılacak Adalet Mitingi ile sonuçlanacağını hatırlatarak, Çorum’dan bu mitinge katılmak üzere otobüsler kaldırılacağını, mitinge katılmak isteyenlerin 7 Temmuz Cuma gününe kadar partiye başvurmaları gerektiğini söyledi.

“Biz 15 Temmuz’da kaybettiğimiz 249 şehidimize ve gazilerimize adalet için de yürüyoruz. Tüm adaletsizliklere karşı yürüyoruz” diyen Hasan Suvacı, “15 Temmuz darbe girişiminin derinlemesine araştırılması yönündeki tüm çabalarımız, AKP duvarına takıldı. Bu demokrasi dışı kalkışmanın tüm yönleriyle ve tüm failleriyle ortaya çıkarılmasını istemeyen iktidar partisi oldu. Bu ne yaman çelişkidir?” ifadesini kullandı.

Hukukun askıya alındığını, adalet adına sayısız mağduriyetin yaşandığını, Adalet Yürüşü’nün tüm mağduriyetler için ve adalet isteyen herkes için yapıldığını anlatan CHP İl Başkanı Suvacı, iktidar partisi mensupları tarafından yöneltilen suçlamalara da değinerek, “FETÖ’nün bu kadar güçlenmesine zemin hazırlayanlar kimlerdi? Yaptıkları, söyledikleri unutuldu mu? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürt kardeşlerimizin tamamı terörist olarak mı görülüyor?” diye konuştu.

Hasan Suvacı, adaletsiz demokrasi olamayacağını da vurgulayarak, “15 Temmuz şehitlerimize saygı duyuyoruz. 15 Temmuz’da düzenlenecek demokrasi nöbetine parti olarak katılacağız. Demokrasi düşmanlarının safında hiçbir zaman olmadık, olmayacağız. Adalet talebimizi başka yerlere çekmek isteyenler, buna muvaffak olamayacaklar. Pazar günü, demokratik bir olgunluk içinde, toplumun adalet beklentisini güçlü biçimde haykıracağız.” değerlendirmesini yaptı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim