Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda verdiği konferansta devlete yönelik iç ve dış tehditler hakkında değerlendirmelerde bulunan Malkoç, bir grup ya da cemiyetin az güçlenmesi durumunda devleti ele geçirmeye çalıştığını, 1960’da, 1970’de darbe, 28 Şubatta bir darbe, 2007 Nisan’ında bir darbe teşebbüsü ve 15 Temmuz tarihinde de bir darbe daha yapılmak istendiğini belirterek devleti ele geçirmek isteyenlerden bıktıklarını anlattı.

15 Temmuz tarihinde gençlerde Malazgirt ruhunu ve Çanakkale ruhunu gördüklerini anlatan Malkoç, bundan gurur duyduklarını dile getirdi. 15 mart tarihinde Yeni Zelanda da gerçekleştirilen vahşette 51 Müslüman’ın şehit olduğunu hatırlatan Şeref Malkoç, “Saldırganın silahının üzerine yazdıklarına bakıldığında 1683 Viyana kuşatması, İstanbul ve Sultan 1. Murat’ı hançerleyerek öldüren Miloş’un isminin yer aldığı görülüyor. Biz unutuyor olabiliriz ama onlar unutmuyor ve bize hatırlatıyorlar. Bu ve bunun gibilere karşı gençlerimizin hazırlıklı olması lazım. Tarihimizi iyi bilmemiz gerekiyor” dedi.

Osmanlı’nın 600 yıl dünyanın en kritik topraklarına adaletle hükmettiğini belirten Şeref Malkoç, “Osmanlı 400 yıl boyunca Kudüs’ü yönetti. Şimdi bakıldığında her gün bir zulüm ve göz yaşı var. Bin yıldır bu coğrafyadayız ve kıyamete kadar da olacağız” şeklinde konuştu.

Adalet konusunda en büyük görevin yöneticilere düştüğünü anlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, adaletle yönetildiğinde hangi yönetim olursa olsun başarının olacağını ifade etti.

Ombudsmanlığın halk ile kurumlar arasında bir sorun yaşandığında mahkemeye gitmeden çözüm üreten bir müessese olduğunu belirten Malkoç, kurumla görüşerek çözüm sağlandığını bazen de kurumların kendi yaptığının doğru olduğu yönünde inat ettiğini ifade etti.

Cumhuriyetin 100. yıldönümünde çok daha güçlü olunması gerektiğini belirten Malkoç, “Eğitim kurumlarımız çok daha iyi olup bütün dünyadaki Amerika’daki, Avrupa’daki kurumlarla yarışacak. Üniversitelerin dünyada ilk 100 üniversite arasına bir üniversitemizi sokacağız. İnşallah Hitit Üniversitemiz ilk 500 üniversite arasına girer. Yeni Türkiye cumhuriyetin 100. yılındaki Türkiye bilim, sanayi, teknoloji, alın teri ve göz nuru üzerine yükselecek. Diğer sütunları da hakkaniyet, adalet, insan hakları ve demokrasi olacak. Bunda tereddütümüz yok. Hedeflerimizi başarabilmemiz için kendimizi iyi yetiştirmek zorundayız. Valilerimiz en iyi şekilde yönetecek. Akademisyenlerimiz araştırmaları ile dünya ile yarışacak başka türlü ilk 10’a girmemiz mümkün değil” dedi.
sık sık seçim olmasından ve oy vermekten yorulduğunu kaydeden Malkoç, 2014'te iki seçim yaşandığını, 2015’te iki seçim yaşandığını, 2016 yılında darbe 2017 yılında bir referandum yaşandığını ve 2018 yılında yine bir seçim yaşandığını belirten Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, seçimleri sayarken bile insanın yorulduğunu ileride 4.5 yıllık bir seçimsiz süre olduğunu anlatarak bu süre içerisinde gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeye çalışması gerektiğini belirtti. Hocalardan, sanayicilere kadar herkesin en iyi hizmet ve çalışmayı yapmaya gayret sarfetmesi gerektiğini belirten Malkoç, “Hukukçularımız yeni Türkiye’yi adalet üzerine inşa edecekler. Bizim kimseye minnetimiz yok çok şükür. Ama bu minnetsizliği sürdürebilmek için daha güçlü olmamız lazım. Bu güçte ilimdedir, tecrübededir, üniversitelerdedir. Hakkaniyet ve adalettedir" dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim