Zalimlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirten Saatcı, “FETÖ’nün üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden yargı önünde hesap sorulsun” dedi.

Helikopterler, uçaklar, tanklarla terörün hâkim olduğu karanlık geceyi, milletin inancıyla, kanıyla, duasıyla ve direnişiyle aydınlığa çevirdiğinin belirten Saatcı, “Millet; milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen FETÖ’cüleri 12 saatte dize getirdi, onuru ve erdemi tercih etti. Millet yüzü emperyalizme, gönlü paraya dönük olanları yerle bir etti. Ve millet, zorbalara teslim olmak yerine zorlu bir mücadeleyi göğüsledi. Acizliği ve teslimiyeti kabul etmedi. Meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazan millet şimdi hukuk önünde hesap sorulsun istiyor. Fethullahçı Terör Örgütü kirli emelleriyle birlikte tümüyle bertaraf edilsin” dedi.

15 Temmuz gecesini unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirten Saatcı “Bedeli ne olursa olsun geri adım atılmamalı, hiçbir ayrımcılık yapılmamalıdır. 12 Eylül ve 28 Şubat gibi eski darbe girişimlerine karşı yürütülen yargılamalarda düşülen hataların tekrarlanmaması gerekir. Milletimizin adalete olan inancını zedeleyecek tahliyelere kapı aralanmasın, masumlara da dokunularak süreç sulandırılmasın. Uyarıyoruz; Taviz verilirse darbecilerle mücadele zaferle sonuçlanmaz. Süreç sulandırılırsa, kamuoyu vicdani yaralanırsa, adalete olan güven kalmaz. Millet 15 Temmuz FETÖ darbe/işgal girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamış iken şeytani planlar yapanlara ödün vermek, şehit ve şühedanın hatırasına yüz çevirmektir. Türkiye’ye tuzak kurmak için her fırsatı değerlendirenlere, hafızalardan çıkmayacak şekilde düşmanlık yapanlara koz vermek, milletin iradesini hiçe saymaktır. İşin ucu kime gidiyorsa, nereye ulaşıyorsa sonuna kadar gidilsin, hukuk önünde tüm darbecilerden hesap sorulsun, FETÖ'cü yapılanmanın kökü kazınsın. Kazınsın ki düşmanlar sevinmesin, hainler gülmesin; darbeler parantezi tamamıyla kapatılsın şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim