Önceki gün Özdoğanlar Kavşağı’nda toplanan grup, “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz”, “Katiller halka hesap verecek” şeklinde slogan attı.
Grup adına açıklama yapan Çorum Demokrasi Platformu üyesi Cem Karahan, mahkeme kararının kamu vicdanını yaraladığını belirterek, davanın takipçisi olacaklarını ve adalet yerini buluncaya kadar mücadele devam edeceklerini söyledi.
Karahan, “Ali İsmail Korkmaz’ı sopalarla linç ederek öldüren polislere “kasten adam öldürmekten” değil de “kastı aşan surette yaralamadan” ceza verilmesi ve ardından da “iyi halden indirim” uygulanması adalete duyulan güvensizliğin haklılığını bir kez daha teyit etti” dedi.
Eskişehir’den Kayseri’ye nakledilen davada, adil yargılama ilke ve kurallarının ihlal edildiği belirten Cem Karahan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Davada, alınan bu karar, vicdanları tatmin etmenin ötesinde yargıya olan güveni derinden sarsmıştır. Döverek öldürmeye, kasten yaralama ve iyi hal indirimi uygulayan adaleti içimize sindirmemiz mümkün değil. Dün, Eskişehir sokaklarında Ali İsmail'i öldürdüler; bugün Kayseri'de adaleti öldürdüler. Ancak adaletin yeniden tesis edilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.
Şiddeti normalleştirmeye, adam öldürmeyi meşru göstermeye çalışanlara buradan sesleniyoruz. Demokratik bir hukuk devletinde yaşama hakkımızı ve kararlılığımızı ortadan kaldıramayacaksınız
Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da davanın takipçisi olacak, adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Ali İsmail Korkmaz! Adalet, özgürlük ve demokrasi talebi bu topraklarda yok olmaz.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim