“Adalet ve emniyet gibi bir ülkenin huzur ve güvenliğini önemli iki unsuru bugün birçok sıkıntı ile boğuşmaktadır “ diyen Cıdık, 2018 yılı başı itibariyle Adalet Bakanlığı’ndan ihraç edilen hâkim ve savcı sayısının 4 bin 118, emniyetten ihraç edilen polis sayısının ise 23 bini geçtiğini vurguladı. Suçlu olanların cezasını çekmesi gerektiğini ancak FETÖ ile alakası olmayan haksız yere ihraç edildiğine inanan, binlerce polis bulunduğunu kaydeden Faruk Cıdık, böylesine hassas kurumları sürekli tartışma konusu yapmanın, sadece emniyet teşkilatının değil toplumun huzurunu bozacağını dile getirdi.

HER 10 GÜNDE 1 POLİS İNTİHARA TEŞEBBÜS EDİYOR

Polislerin tüm sıkıntılı günlerde görevlerine fedakarlıkla yerine getirdiklerini ancak hak ettikleri maddi ve manevi imkanlardan yoksun olduklarını söyleyen Cıdık, baskı ve tehditlerin her geçen gün arttığını ve bu tür psikolojik sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Cıdık, baskılar ve içinde bulundukları zor durum nedeniyle her 10 günde bir polisin intihara teşebbüs ettiğini anlattı.

Öğretmen performans değerlendirme konusunda da açıklamada bulunan Cıdık böyle bir durumda öğrencinin eğitime göre değil öğretmenin kendisine nasıl davrandığına göre oy vereceğini bunun da sağlıklı verilere ulaşılacağını sanmanın mantıksızlık olduğunu belirtti.

Cıdık, “Hükümetin öğretmen performanslarını değerlendirmek yerine kendi performansları ile ilgilenmesi gerekiyor, eğitimde ki performans öğretmenin değil, hükümetin sınıfta kaldığını gösteriyor. Bunun kanıtı ise 15 yılda değiştirilen 6 bakan ile 16 defa değiştirilen eğitim sistemidir” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim