Eski Çarşamba Pazarı AHL Park önünde saat 17.30’da bir araya gelen eylemciler, ‘Hak Hukuk Adalet’ talepleri ile 17. günü geride bırakan Adalet Yürüyüşü’ne desteklerini sürdürdü. Eylem öncesi açıklamalarda bulunan CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Güven Park’tan başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 17. gününde kortejin 271 kilometreyi geride bıraktığını belirterek, “Bizler de Çorum’dan her geçen gün bir kar topu gibi büyüyen Adalet Yürüyüşü’ne destek amacıyla adalet nöbetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu. 2 dakikalık ‘Durarak Adaleti Düşünme Eylemi’nin ardından CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Okumuş Keser birer konuşma yaptılar. CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Okumuş Keser, konuşmasında Adalet isteğinin bu toplumdaki en meşru ve en masum istek olduğuna dikkat çekerken ‘Adalet Türkiye’nin temelidir. Bizler, bu temel sarsılmasın ve daha güçlü bir Türkiye için yürüyoruz.’ şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı da, Adalet Yürüyüşü’nün gönüllerde bir yer bulduğunu belirterek, “Lütfen bir düşünün.. 69 yaşında bir insan, muhalefet partisinin genel başkanı 40 derece sıcaklıkta su gibi asfalt üzerinde Adalet Yürüyüşünü neden yapar? Adalet için yürürken, kim için adalet ister acaba? Onun için bunu lütfen vicdanlarınızda yorumlayın” şeklinde konuştu. Suvacı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından sona eren Adalet Nöbeti’nin 2 Temmuz Pazar günü ise saat 17.30’da Pir Baba Parkı’nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Eski Çarşamba Pazarı’nda gerçekleştirilen adalet nöbetine; CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Aynur Okumuş Keser, Metin Aslıhak, ll Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sultan Özcan, Platform Üyesi Şeref Karataş, EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, EMEP Yöneticisi Muharrem Özünel, EMEP Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, HDP İl Başkanı Ümit Küçükbayatlı, HDP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Sazak, CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bulut, CHP Belediye Meclisi Üyesi Necdet Biçer ile CHP kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim