CHP, EMEP, Halkevleri, KESK’e bağlı Eğitim-Sen, BES, Tüm Bel-Sen, Tarım Orkam-Sen, DİSK/Emekli-Sen, Eğitim-İş, ADD ve Birleşik Haziran Hareketi’nin destek verdiği adalet nöbeti, gündüz Çorum Park’ta, akşam saatlerinde ise Hacı Bektaş Veli Parkı’nda devam ediyor.

Siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütleri adına ortak açıklamayı okuyan Av. Burçin Solmaz Polat, “Bizler sadece kendimiz için değil, herkes için adalet istediğimiz için, herkes kanun önünde eşit olsun, yargılamalar adil olsun, kanunlar herkese aynı uygulansın dediğimiz için buradayız.

Bizler, hakim ve savcılar bağımsız olsun, belli bir gurubu kayırmasın, bir gurubun hakimi-savcısı olmasın, adaletin, Cumhuriyet’in hakimi-savcısı olsun dediğimiz için buradayız.

Bizler, OHAL ile KHK’ler ile hukuksuzca yönetilmek istemediğimiz için buradayız. Bizler, sınavlarda mülakatla AKP’li olanların kayırıldığını, seçildiğini gördüğümüz, sınavlarda liyakat olsun dediğimiz, adam kayırma olmasın, hak eden kazansın dediğimiz için, eşitlik için buradayız.

Bizler, işçiler, emekçiler, memurlar, emekliler için, yani herkes için buradayız. Herkese adalet ve eşitlik istediğimiz için buradayız.

Adalet istemek, kanun önünde eşitlik istemek, yargıç bağımsızlığı istemek hiçbir kanunda suç değildir. Aksine haktır, görevdir” diyerek, adalet gelene dek adalet nöbetine devam edeceklerini dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim