Suvacı, “Adaletli bir ülkede yaşamak hepimizin arzusu. Sayın Genel Başkanımızın başlattığı Adalet Yürüyüşü, bu anlamda 80 milyon yurttaşımızın Adalet özleminin ortaya konulması açısından çok önemli bir gelişmedir. Adaletin olmadığı yerde huzur, barıştan da söz edilemez. Bu vesile ile bir kez daha tüm yurttaşlarımızı, Adalet Yürüyüşü’ne destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Tüm bu gelişmelere rağmen iktidarın yaşanan bu olaylardan ders çıkarmak ve gerekeni yapma konusunda ciddi bir adım atmaktan uzak olduğunu dile getiren Suvacı, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, neden ve niçin yürüyor?

Sayın Kılıçdaroğlu, kendisi için değil, 80 milyon için, onların Adalet özlemi için yollarda. Asfaltı neredeyse eritecek noktadaki sıcaklarda, şu bayram gününde ‘bıçak kemiğe dayandı’ diyerek, adalet için yollara düştü.

Bu asla basite alınacak, görmezden gelinecek bir olay değildir. Bizler muasır medeniyet seviyesinde özgürce, hak hukuk ve adalet içerisinde yaşamak istiyoruz” dedi.

KHK ile görevlerine son verilen ve 100 günü aşkın süredir açlık grevinde iken tutuklanan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yaşadıklarına da değinen Suvacı, “İki eğitim insanı 100 günü aşkın süredir açlık grevindeler. Ne diyor bu insanlar? ‘Bizim FETÖ ile falan ilgimiz yok, işimize dönmek istiyoruz.' diyorlar. Ama seslerini duyuramıyorlar. Bu iki akademisyenimize yapılanlar kabul edilemez. Biz bu ülkede Adaletin eşit, tarafsız ve hızlı işlemesi için çabalıyoruz. Ve bu iki akademisyenimizin bir an önce özgürlüklerine kavuşması ve görevlerine dönmesini istiyoruz. Şu an 100 günü aşkın süredir açlık grevinde olan 2 akademisyen ölümle baş başa bırakılmak üzere.

Hukuksuzluk nereden gelirse gelsin, asla kabul edilemez. İktidar partisinin adındaki 'adalet' de orda kaldı. Ve Ak Parti Adalet’ten uzak bir partiye döndü.

Umut ediyorum ki; ülkemize bir gün adaletin, hukukun işlediği, insanların özgürce, barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı günler de gelecektir.

Bizlere düşen görev de, bunun için çaba harcamak, mücadele vermek düşüyor” şeklinde konuştu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim