Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Baro Başkanı Altan Akpınar, avukatların, tarih boyunca hukuksuzluklara, haksızlıklara karşı duran, eşitlik, özgürlük, barış için mücadele eden, her koşulda yargının, savunmanın ve cüppelerinin onurunu koruyan, ömürlerini hukuka adayan, adalet savaşçıları olduğunu ifade etti.

Meslek andımız içerik olarak anlamlı ve önemli mesajlar verdiğini belirten Akpınar, “Bu mesleği icra edenler, sadece biz avukatlar değil, tüm hukukçular, hakimler, savcılar, siyasetçiler, devletin her kademesinde görev yapan yöneticiler bu yemine sadık kalırsa hiçbir zaman; Hukuk devleti ilkelerini tartışmayız. Hukukun üstünlüğünü tartışmayız, yargının güvenilirliğini tartışmayız, ülkede adalet olur, adalet olursa insanlar mutlu olur, huzurlu olur, geleceğe güvenle bakar” dedi.

Avukatların yeminlerine bağlı kalacaklarına dair söz verdiğini anlatan Av. Altan Akpınar, “Mesleğimize ilişkin biriktirdiğimiz tüm şeyler kaynağında halkın hak arama özgürlüğünü barındırır. Teslim olursak, teslim ettiğimiz şeyin adalet olduğunu biliriz.

Irk, dil, din cins, renk ayrımı yapmayız. Aydınlanma devrimlerinin avukatlarıyız. Laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin Atatürk devrimlerinin meyvesi olduğunu biliriz. Avukatlar yargının üçayağından biridir. Bağımsız savunma ve avukatlar olmazsa yargılama süreci iddia ve karar makamının oynadığı bir oyundan ibaret olur. Adaletten söz edilemez” şeklinde konuştu.

Çorum Barosu’nun 13 Ocak 1952 tarihinde 15 avukat tarafından kurulduğunu ve bugün stajyerlerle birlikte 400 üyeyi aşan sayısıyla büyük bir kurum, büyük bir aile haline geldiğini anlatan Akpınar, Çorum Barosu’nun birlik, beraberlik, dayanışma, hukuk mücadelesi konusunda hep örnek olduğunu, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine bağlılık konusunda hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim