Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Salim Uslu, büyüyen ve gelişen Türkiye’ye karşı yapılmak istenen darbe girişiminin milletin feraseti ile engellendiğini söyleyerek 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hainlere karşı verilen mücadelenin aralıksız süreceğini vurguladı.

Fettullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın celseleri devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müşteki ve taraf avukatları ile şehit ve gazi aileleri katılıyor.

Bu kapsamda TBMM’deki makam odasını bir süre kapatan TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu da duruşmaları izlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün yapılan dava duruşmasını izlemeye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Murat Alparslan, Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Ankara Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, ÇDF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte izleyen Milletvekili Uslu duruşma sonrasında basın mensuplarına bazı değerlendirmelerde bulundu.

Sincan’da devam eden Akıncı Üssü davasını takip etmeye devam edeceklerini vurgulayarak “Şehit ve gazilerimiz için davamızın sonuna kadar takipçisiyiz” diyen Milletvekili Uslu, bu ümmeti ve milleti parçalamak isteyenlere bunun hesabını sormaya devam edeceklerini vurguladı.

Çorum Milletvekili Salim Uslu yaptığı değerlendirmelerde şu görüşlere yer verdi: “Biz, devleti yıkmaya çalışanlara karşı, halkın huzur ve refahını savunanların sonuna kadar yanındayız. FETÖ ile mücadelenin maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır. Herkesi bu mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. Türkiye'nin bir ihanet teşebbüsüne daha tahammülü yok. Güçlü şekilde yürütülmezse ülkemiz çok daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacaktır. Bu çağrımıza kulak vererek ilgisini kesenler kendilerini kurtardı. İletişimlerini sürdürerek örgütü destekleyenler için yapacak bir şeyimiz yok. Adalet er ya da geç tecelli edecek. Kim vatanına, memleketine, bayrağına ihanet etti ise insanlarımızın canına kıydıysa bunu hesabını verecekler. FETÖ ile mücadelemiz 15 Temmuz’da başlamadı.17-25 Aralık'ın ardından bu yapının tüm mensuplarına çağrı yaptık. Bu yapının gerçek yüzünü gördük. Sanıkların üç maymunları oynadıklarını düşünüyorum. İfade verenlerin çok lüzumsuz beyanları ile vakit kazanmaya çalıştıklarını görüyoruz. Hainler gereken cezayı alacak inşallah. Milletimiz adına Akıncı davasının sonuna kadar takipçisiyiz. Darbeci hainler hesap verecek”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim