Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba eyleminin 5’inci ayında eylem yaptı.
Özdoğanlar Kavşağı’nda toplanan grup adına basın açıklamasını KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek okudu.
Ankara katliamının faillerinin belli olduğunu ve halkın arasında dolaştığını kaydeden Kocatüfek, hükümetin katliamı unutturmaya çalıştığını ancak kendilerinin her seferinde hatırlatacağını ifade etti.
Katliamda yaşamını yitirenlerin anısına 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin kurulduğunu ifade eden Kocatüfek, konuşmasında şunları dile getirdi:
“Bizler yeni katliamlar yaşanmaması için konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışırken katliama zemin hazırlayanlar unutturmaya, gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Daha da vahimi bizleri susturmak için yargı ve güvenlik güçleri üzerinden saldırı üzerine saldırı geliştiriyorlar.
Bizler her fırsatta ve her zeminde katliamda saldırının emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, geleceğe umutla bakanların barış talebine yönelik olduğunu hatırlatmaya devam edeceğiz
Hala en ufak bir demokratik tepkiye, mitinge ya da etkinliğe izin verilmemesinde kimin çıkarı varsa katliama da zemin hazırlayanların onlar olduğunu haykırmaya devam edeceğiz. Onlar unutturmaya çalıştıkça bizler unutturmamak için mücadeleyi yükseltmeye, onlar susturmaya çalıştıkça bizler sesimizi daha gür çıkarmaya, onlar savaşta ısrar ettikçe bizler barış için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödemeye devam edeceğiz.
Yargının siyasallaşmada zirve yaptığı, Cumhurbaşkanının, siyasi iktidar yetkililerinin her gün anayasayı ayaklar altına alarak yargıya “şunun yargılanması gerekir, şunların tutuklanması gerekir” dediği böylesi bir süreçte kimse bizden adalete güven beklemesin.
Bu nedenle öncelikli talebimiz bağımsız, özerk kuruluşlarca objektif ve insan hakları etiğine uygun bir soruşturmanın yürütülmesidir. Bu talebimizin karşılık bulması için çabamız ve girişimlerimiz devam etmektedir.
10 Ekim katliamının bir-iki maşanın üzerine yıkılıp dosyanın kapatılmasını engellemek için kaç yıl sürerse sürsün davanın peşini bırakmayacak, takipçisi olacağız. Bu nedenle "Adalet arayışımızın doğal bir sonucu olarak birlik ve beraberliğin gücünü ortaya koymak, dayanışmamızı resmi bir zemine oturtmak adına dernek kurmak gerekliliğinde birleştik. Sesimizi ve çığlıklarımızı herkese duyurmak için 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenlerin yakınları, Konfederasyonumuz, DİSK, TMMOB, TTB ve birçok demokratik kitle örgütü ile 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğini kurduk. Katillere ve katliamlara inat; yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz. Bıkmadan, usanmadan tüm ülkeye gerçekleri anlatacağız.
Bu vesileyle bir kez daha Barış Karanfili yoldaşlarımızı, kardeşlerimizi, canlarımızı saygıyla, minnetle anıyor, bize miras bıraktıkları barış mücadelesi bayrağını yükseltme sözümüzü yineliyoruz.”
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim