Eğitim Sen Çorum Şubesi Yürütme Kurulu, 8 yıl önce katledilen gazeteci Hrant Dink için bir mesaj yayımladı.
Hrant Dink’in katledilişinin sekizinci yılında olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Hrant’ı kalbimizde yaşattığımız her gün, "Bu dava biz bitti demeden bitmez" sözünü haykırdığımız her an görüyoruz ki adalet yerlerde sürünüyor” denildi.
Hrant Dink’in insanlık için, barış ve kardeşlik için, özgürlük ve demokrasi için, tüm halklar için büyük bir kayıp olduğuna değinilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“O, tüm katliamlara, 1915‘in büyük acılarına, sürgünlere, yıkımlara rağmen, halkların eşitliğine ve kardeşliğine inandı. Bir sosyalist olarak eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesine hayatını adadı.
Ancak 8 yıldır bu katliamın gerçek sorumluları adalet önüne çıkarılmadı, herkes tarafından bilinen örgüt ‘yok edildi`, cinayette sorumluluğu olan kamu görevlileri teker teker terfi ettirildi.
Dönemin valisi Muammer Güler, İçişleri Bakanı yapıldı! Muammer Güler, İstanbul Valisi olarak haklarında soruşturma talep edilen İstanbul Emniyet Müdürü ve İstihbarat Şube Müdürü ve diğer polisler hakkında soruşturma izni vermedi! Bugünse "yolsuzluk" soruşturmalarında "ak"landı, yüce divana gitmesi AKP tarafından engellendi.
Cinayet planlarını bildiği halde sessiz kalmayı tercih eden emniyet yetkilileri, bir bir terfi etti. Bir tanesi, Cizre`ye emniyet müdürü yapıldı, her gün çocukların ölüm haberi geldi!
Devletin en üst mercilerinden "af edersiniz Ermeni" sözcükleri etrafa nefret kusarak dökülmeye devam etti!
301. maddeden Hrant Dink‘e ceza veren davanın hâkimlerinden M. Nihat Ömeroğlu, Kamu Başdenetçisi yapıldı.
Deliller ört bas edildi, devlet içindeki katliam organizatörleri gözlerden kaçırıldı…
Hrant`ı katleden faşizm, "durmak yok yola devam" diyerek her gün daha fazla hayatımızı kararttı.
Artık çok açıktır ki 8 yıldır cinayeti aydınlatmaktan kaçınan AKP, bu katliamın bir numaralı sanığıdır.
Bilinmelidir ki bu gidişatı, Hrant`a verdiğimiz sözümüzle bozacağız! Eşitlik, özgürlük ve demokrasi bu topraklarda yeşerene kadar ve gerçek adalet tecelli edene kadar "bu dava biz bitti demeden bitmeyecektir.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim