Çorum merkeze bağlı Acıpanar köyü Yahu Baba Türbesi Meydanı’nda düzenlenen şenliğe, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekci, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, CHP İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Nurettin Aksoy, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Kızılpınar Köyü Dernek Başkanı Ekrem Uyar, Erdek Köyü Dernek Başkanı Kenan Çıtak, köy muhtarları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Sunuculuğunu Gazeteci Servet Seyfettin Mete’nin yaptığı şenlikte CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Acıpınar Köyü Dernek Başkanı Müslüm Dizman ve Dernek Yönetim Kurulu üyesi Ali Dizman birer konuşma yaptılar.

Konuşmasında Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini anlatan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, parti olarak daha iyi bir Türkiye için mücadele ettiklerini söyledi.

Dernek Başkanı Müslüm Dizman ise amaçlarının köy halkı arasında birlik ve beraberliği sağlamak, dayanışmayı artırmak olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı etkinliklere imza atacaklarını söyledi.

KAPAK AÇMAYA 3 BİN VERDİ

Çeşitli etkinliklerin yer aldığı şenlikte keşkek kazanının kapağını açma ihalesi ise bir hayli çekişmeli geçti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açık artırma ihalesini alan kişi ise Sedat Kaya oldu. Kaya, 3 bin TL bahşiş vererek keşkek kazanının kapağını açan isim oldu.

Tutku Müzik organizesiyle yapılan şenlikte ünlü türkücü Cankat Erdoğan’ın yanı sıra Özlem Dizman, Deniz Ay, Azer Erdem, Kazım Mercan, Celal Devran ve Mustafa Alagöz sahne alarak katılımcılara türkü ziyafeti çektiler.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan ünlü müzisyen Cankat Erdoğan, vatandaşlara doyumsuz saatler yaşattı. Etkinlik halay ve oyun havaları ile akşam saatlerine kadar devam etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim