Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, Eşgüdüm Toplantısı için dün Çorum’a geldiler.
Akşam saatlerinde CHP İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Tekin Bingöl ve Seyit Torun, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.
Toplantının basına açık bölümünde ilk olarak CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse söz aldı.
Milletvekili Köse, 2002 yılında sıfırlanmış olan terörün AKP iktidarıyla yeniden hortladığını belirterek, “Yaşamını yitiren onca şehidimizin vebali, başta Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan olmak üzere tüm AKP’lilerin yakasındadır. AKP’liler bu vebali ödeyemeyecekler.” dedi.
Ardından konuşan CHP Mahallî İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Çorum’da bulunmanın mutluluğunu, şehit haberlerinin gölgelediğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 93 yıllık tarihi boyunca hiç bu kadar “ayrışık” ve “sorun yumağı” hâline gelmediğini kaydeden Seyit Torun, “AKP’liler, açılım-saçılım dediler. Ülkeyi kan gölüne çevirdiler. 7 Haziran’dan bu yana 500’ün üzerinde şehit verdik. Çevremizde bir tane dost ülke kalmadı. Terör yüzünden, ülkenin eğitim, sağlık ve tarım gibi diğer alanlardaki sorunlarını konuşamaz hâle geldik. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu ülkeyi uçurumun kenarından hep birlikte alacağız. Kimse merak etmesin, 93 yıllık çınarın altındayız. Bu ülkenin nasıl ki kurucu partisi olmuşsak, kurtarıcı partisi de olmak zorundayız.” şeklinde görüş belirtti.



“AKP, HANEDAN KURMAK İSTİYOR”
Son olarak söz alan CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise AKP’nin 14 yıllık iktidarının acı şiddet, kan ve gözyaşı getirdiğini belirterek, “AKP ülkeyi feodal bir yapıya dönüştürerek Ortadoğu bataklığına sürükledi. AKP bu ülkenin kalıcı düzenini bozarak altüst etti. Her gün gelen şehitler, AKP’nin umurunda değil. AKP’lilerin umurunda olan tek şey kendi iktidarlarının kalıcı olmasını sağlamak. Onların tek derdi, iktidarlarını olabildiğince sürdürmek, hanedanlık kurup, bu düzeni çocuklarına devretmek. Daha dün, ‘En az teröristler kadar onurlu ve gururlu olmalıyız’ diyen bir zihniyet mi terörün üstesinden gelecek? AKP bugüne kadar her problemde birilerini suçlayıp durdu. Yok derin devlet, yok paralel… Şimdi de bir üst akıl tutturdular gidiyor. Sen akılsız mısın ki bir üst akıl seni yönetip yönlendirebiliyor? Aklın yetmiyorsa ülke yönetmeye talip olmayacak, bu işleri hemen bırakacaksın.” ifadelerini kullandı.
Karanlık günlerin sonuna yaklaşıldığını vurgulayan Tekin Bingöl, Türkiye’nin tüm sorunlarını çözebilecek tek yapının CHP olduğunu sözlerine ekledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim