Çorum’da korona virüsten dolayı 3 hafta önce 12 olan vefat sayısının bugünlerde 52 olduğuna dikkati çeken Tahtasız, artış oranının yüzde 433 olduğunu kaydetti.

Pozitif vaka sayısında da 3 hafta önce 750 olan sayının bugünlerde 6757 olduğunu bildiren Tahtasız, vaka oranının da yüzde 901 oranında artığına işaret etti.

Tahtasız, “VİRÜS beklemiyor. Her geçen gün vaka sayıları daha da artıyor. Hastanelerimizin taşıyamayacağı kapasitelere ulaşıyor.

Farklı bir şeyler yapmaz isek durumun çok daha kötü olacağı gözlemleniyor. Görünen köy kılavuz istemiyor” diyerek “şeffaflık” ve “ortak akıl” çağrısında bulundu.

Mehmet Tahtasız’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“SÖYLÜYORUZ: ŞİMDİ TEDBİR ALMAZSAK YARIN ÇOK GEÇ”

“Tüm sivil toplum, STK, siyasi parti, kurumlar ve halkımıza çağrımızdır.

İlimiz kaderine mi bırakılacak. Bunca emek heba mı edilecek?

Birlikte olursak başarabiliriz.

İlimizde, 1 Haziran 2020 tarihinde, korona tedbirlerinin azaltılmasıyla başlayan normalleşme sürecinde- özellikle son 3 hafta içerisinde- vaka artışlarının rekor seviyelere ulaştığı gözlemlenmektedir.

10 Mart 2020 ilk vakadan itibaren yapılan sokağa çıkma yasakları, eğitimlerin durdurulması, işyerlerinde faaliyet kısıtlamaları, 65 yaş üstü büyüklerimiz ve 18 yaş altı çocuklarımızın aylarca evlerinde kalmalarına rağmen, gelinen durum maalesef ki kontrol edilebilirlik aşamasını geçmektedir. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, cansiperhane çalışan, kendi sağlıklarını riske atan insanlarımızın bu emeklerini boşa çıkarmaya hakkımız bulunmamaktadır.

Önceki dönemde de sürekli ifade etmeye çalıştığımız, izolasyonun tam anlamıyla doğru bir şekilde uygulanması ve hiç bir vatandaşımızın mağdur edilmeden bu süreci geçirmesinin sağlanması gerektiğidir.

Farklı bir şeyler yapmaz isek durumun çok daha kötü olacağı gözlemleniyor. Görünen köy kılavuz istemiyor.

İl hıfzıssıhha kurulu kararları ile alınan ilave tedbirler olumlu bulunmakla birlikte Çorum’a çağrımızdır.

Resmi kurumlar, STK, tüm vatandaşlarımızla birlikte mevcut durumun açık, ayrıntılı bir şekilde paylaşılması ve bir seferberlik gibi ortak akıl ile çalışma yapılması gerekmektedir.

Sorunun muhatapları soruna ortak olmalıdır ki durumun ciddiyetinin farkına varsın. Toplumsal davranış değişikliği sonuca ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim