Sobacı, bugün itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 30 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve 64 Adet Acil Yardım Ambulansı ile vatandaşlara Acil Sağlık Hizmeti sunulduğunu belirterek, 396 personelin Acil Sağlık Hizmet sunumunda görev aldığını ifade etti. 2019 yılı ilk 10 ayında 50.629 vakaya çıkıldığını anlatan Sobacı, “Acil sağlık hizmetleri, vatandaşlarımıza herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde, günün 24 saati ücretsiz olarak verilmektedir. Üzülerek ifade etmeliyiz ki Türkiye'de 112 Acil Sağlık hizmetler hattı aramalarının büyük kısmı gereksiz, asılsız ve yanlış ihbarlardan oluşmaktadır. Gereksiz aramalar ve asılsız ihbarlar sonucunda ambulanslarımız gerçek ihtiyaç duyulan bölgelere gecikme yaşamaktadır” dedi. İnsan hayatındaki dakika ve saniyelerin önemi göz önüne alındığında 112 acil sağlık ekiplerinin trafikte zaman kaybetmeden yol almasının bir insanın hayata bağlanmasına vesile olabildiğini söyleyen Sobacı, toplumun trafikte ambulanslara yol vermeye özen göstermesi ve bu konuda hassas olması gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, acil sağlık hizmetlerinde görev alanların çok kutsal bir görevi büyük bir özveriyle gerçekleştirdiğini ifade ederek. Çorum’daki ambulans hizmetlerinin acil durumlara en hızlı sürede ulaştıklarını, Çorum Belediyesi olarak sağlık alanında her türlü desteği sağlık çalışanlarına vermek için hazır olduklarını anlattı.

Programda; Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arif Pilgir, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dt. Emine Paydar, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Adem Sadal ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Esme Pehlivan da yer aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim