Kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hızlı ve etkin biçimde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılarak kronikleşmiş sorunlara çözüm üretebilmek amacıyla ilimizde 16 Nisan 2018 tarihinde hizmete giren Açık Kapı Bürosu ilk yılını tamamladı.

Açık Kapı Bürosu’nun bir yıl içinde yaptığı çalışmalar hakkında Çorum Valiliği’nden yazılı bir açıklama yapılarak işlemlerle ilgili bilgiler verildi. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı önderliğinde oluşturulan Açık Kapı birimi kurulduğu gün itibariyle vatandaşların talep ve isteklerini dinleyerek ilgili kurumlara yönlendirme yapıyor, başvuru alarak 7 iş günü içinde sonuçlandırılması için bunların takibini sağlıyor.

Özel Kalem Müdürlüğüne bağlı çalışan Açık Kapı Bürosunda 3 personel vatandaşla görüşmeler yapmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları ile kaymakamlıklardan asil ve yedek olmak üzere belirlenen ikişer kişi ise kurumlarda irtibat görevlisi olarak yönlendirilen başvurularla ilgili iş ve işlemleri yürütmektedir.

Geçen bir yıl içerisinde toplam 1021 başvuru alınarak bunların 1003 tanesi sonuçlandırılmış olup, kalan başvuruların takibi devam etmektedir. Sonuçlandırılan başvuruların 470'i olumlu, 257'si olumsuz neticelenmiştir. Başvuruların yaklaşık %57’sini sosyal hizmetler alanında ekonomik yardım talepleri %23’ünü iş talepleri oluşturmaktadır.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim