Valilik Ek Bina (Defterdarlık) girişinde oluşturulan Açık Kapı Bürosu’nun açılışı dün Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile Valilik birim müdürlerinin katılımıyla açıldı.

“Milletin Kapısı” sloganı ile 81 ilde uygulamaya geçirilen proje kapsamında ilimizden görevlendirilen 5 personel ile 4 yedek personelin eğitime yollandığını açıklayan Vali Yardımcısı Özkan, Çorum adına önemli bir hizmetin verilmeye başlandığını, vatandaşın kamudan taleplerinin daha hızlı şekilde sonuçlandırılması ile memnuniyetin artacağına inandığını vurguladı.

Açık Kapı bürolarında vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili her türlü şikâyet ve taleplerin alınarak kurumlarda belirlenen 100 personel aracılığıyla kısa sürede sonuçlandırılacağını anlatan Dr. Ayhan Özkan, talep ve şikayetlerin elektronik ortamda kurumlara iletileceğini, bu kurumların gerekli çalışmaları yapması sonucunda 1 hafta içinde de başvurunun olumlu veya olumsuz olarak cevaplandırılacağını da dile getirdi.

Açık Kapı bürosu sayesinde vatandaş odaklı yaklaşımın benimsenerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı güven ile iletişimi artırmayı hedeflediklerini kaydeden Özkan, başvuruların büroya bizzat gelinerek yapılabildiği gibi www.acikkapi.gov.tr internet adresi veya mobil cihazlara yüklenen uygulama ile yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından büronun açılışı yapılarak davetlilere ikramda bulunuldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim