Kooperatif Başkanı Erdoğan Çerikçi ve Yönetim Kurulu üyeleri ÇESOB tarafından başlatılan kampanyanın yerinde bir kampanya olduğunu ifade ederek, Çorum’a acemi birliği kurulmasıyla birlikte şehrin göç veren değil de göç alan bir yapıya dönüşeceğini kaydetti.
Acemi birliği konusunda başta Vali Necmeddin Kılıç olmak üzere Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, milletvekilleri ve siyasi parti il başkanları ve STK’lardan da destek beklediklerini ifade eden Çerikçi, bu çok önemli yatırıma ekonomik girdisi fazla olduğundan birçok il ve ilçelerin talip olduğunu gördüklerini hatta Yozgatlıların da Ankara’ya yürüdüklerini hatırlattı.
Çorum halkının da bu konuya sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Erdoğan Çerikçi, kurulacak olan acemi birliğinin Çorum’un ticaretten turizme her sektördeki iş hacmini artıracağını dile getirdi.
Çarşıya çıkan askerin esnafın işlerini artıracağı gibi, her 45 günde bir yapılacak yemin törenlerinde de asker ailelerinin şehrimize akın edeceğini ve otellerden tutunda tüm sektörlerde canlanma yaşanacağına dikkat çeken Çerikçi, bu konuyu dillendiren ve destek veren başta ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç olmak üzere tüm oda başkanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim