Çalışma protokolü hakkında yazılı bir açıklama yapan Türkiye Bosna Hersek İş Adamları Derneği Başkanı Abdurrahman Uvak, Bosna Hersek’in Türkiye ile geçmişe dayalı kültür ve tarih alanında ortak değerlerinin bulunduğunu, özellikle geleceğin sahipleri gençlerin bu ortak iki değere sahip çıkması yönünde büyük projelere imza atmak için AÇARAY Eğitim Kültür Gençlik Merkezi ile protokol imzaladıklarını ifade etti.
Gençliğin öneminden de bahseden Başkanı Abdurrahman Uvak, “TÜBSİAD ailesi olarak yaptığımız her çalışmada Güçlü Ülke Türkiye’yi model alıyoruz. Türkiye artık gençliğine önem vermektedir. Gençliğine önem vererek geleceğinin inşasını sağlamlaştırmaktadır. Bizlerde Bosna Hersek de bulunan bir sivil inisiyatif kurumu olarak Bosna Hersek’te bulunan genç ve dinamik kitleyi önemsiyoruz. Ülke ekonomisinin itici güç haline geleceğine inanıyoruz. Bu nedenle Türkiye’de bir dönem önemli çalışmalar yürütmüş ve hala yürüttüğü çalışmalardan söz ettiren Açaray Eğitim Kültür Gençlik Merkezi ile ortak çalışmalar yapmak, iki ülke gençliği arasında entegrasyonu sağlamak, projeler üretmek için protokolümüzü imzalamış bulunmaktayız.” diye konuştu.
Açaray Eğitim Kültür Gençlik Merkezi Başkanı Lütfi Dervişoğlu ise 2007 yılından itibaren derneğin çalışmalarını sürdürdüğünü, Çorum’da bir çok alanda çalışmalarını çeşitlendirerek ülkenin sivil inisiyatif alanında gelişimine katkı sağladıklarını ifade etti.
Türk gençliğinin artık üretken bir gençlik olduğunu vurgulayan Lütfi Devişoğlu, “Bosna Hersek ile Türkiye arasında hiç kopmayacak güçlü bir gönül bağı vardır. Bizler bu gönül bağını işbirliği protokolümüzle ölümsüzleştirdik. Kısa zamanda kurumsal kimliğini kazanan ve önemli çalışmalara imza atan Türkiye Bosna Hersek İş Adamları Derneği ile işbirliği yapmak bizler için ayrı bir gururdur.” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim