İstanbul’un tarih boyunca birçok milletin sahip olmak istediği önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Şahiner, fethin 564. Yıldönümünü yaşadığımızı hatırlatarak “İstanbul tarih boyunca büyük öneme sahip olmuş, birçok milletin sahip olmak istediği bir şehirdir. Peygamber Efendimiz (SAV)’in “İstanbul bir gün fetih olunacaktır. Onu Fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. “Hadis-i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi İslam’ın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur” dedi.

Fatih Sultan Mehmet’in hem Bizans hem de Haçlı ordusuna karşı büyük bir zafer elde ettiğini, dünyanın dengeleri sarsarak yeni bir çağı başlattığını dile getiren Şahiner, İstanbul’un fethi sadece bir yerin fethedilmesi ve ya kazanılmış bir savaş olmayıp dünya tarihine ve medeniyetine yön vermiş bir hadisedir. Fetihle sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Bundan tam 564 yıl önce atalarımız tarafından fethedilen İstanbul, Türk yönetimi altında farklı dinlerden, farklı dillerden, farklı etnik kökenlerden insanların barış içinde yaşadığı, kültürler arasındaki bu müstesna diyalog neticesinde dünyaya örnek teşkil edecek bir toplum modelinin, bir arada yaşama tecrübesinin yaşandığı bir merkez olmuştur” diye konuştu.

Şahiner mesajında Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olarak bize bir dünya kentini miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere kahraman ecdadı rahmet ve minnetle andı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim