Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner, ‘Gazeteciler Günü’ nedeniyle yayınladığı mesajda basının en önemli çalışma organlarından olan gazetecilerin kamuoyunun haber alma konusunda vazgeçilmez bir konumda olduğunu belirtti.
Şahiner; mesajında şu ifadelere yer verdi: “Fedakarca görevlerini yerine getiren, ülkemizde ve ilçemizde gelişen olayları halkımıza duyurmak için gecelerine gündüzlerine katarak zorlu şartlar altında çalışmalarını sürdüren gazetecilerimiz, demokrasinin ve şeffaflığın en önemli unsurlarıdır. Dinamizm ve özveri gerektiren bir mesleği icra eden gazeteci dostlarımız, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirme, her koşul altında toplum yararını gözetme sorumluluğu ile hareket etmektedirler. Bu duygularla ülke içinde ve dışında sadece haber alma ve verme bilinciyle her türlü şartta görev yapan gazetecilerimizin 21 Ekim Gazeteciler Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde başarılar diliyor, saygılar sunuyorum."
Alaca Belediye Başkanı Eyvaz da 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Eyvaz, gazetecilerin dünyanın en önemli mesleklerinden birisini icra ettiğini belirtiği mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kamuoyuna haber ve bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunlara ayna tutmak, kısık seslerin sesini kitlelere duyurmak için gece gündüz demeden, zaman zaman çok zor şartlar altında çalışan gazetecilerimiz dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler. Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, özellikle ilçemizin ve şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan tüm kıymetli basın mensuplarının Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim