Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, Sungurlu’nun nüfus kaybının önüne geçmek amacıyla, Ankara dışına kaydırılacak askeri birliklerden birinin Sungurlu’ya getirilmesi için girişimde bulunma kararı aldıklarını belirterek, bunun başarılması halinde, Sungurlu’nun ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişme sürecine gireceğini söyledi.
Başkan Şahiner, kamuoyuna açıklamasında şu görüşleri ifade etti:
“NÜFUS 32 BİNE DÜŞTÜ”
“İlçemiz iş imkanlarının kısıtlı olması, istihdam yaratacak yatırımlardan yeterince pay alamaması neticesinde on yıllardır sürekli nüfus kaybetmektedir. Sungurlumuzda iş imkanı bulamayan vatandaşlarımız sürekli büyük şehirlere göçmektedir. Bu durumun neticesinde ilçe nüfusumuz 32 bine kadar düşmüştür.
Biz belediye olarak elimizden gelen bütün gayreti gösterip bu göçün önüne geçebilmek için çok mücadele verdik, fakat ülkemizdeki malum ekonomik ortamda çabalarımız yetersiz kaldı. İlçemize istihdam yaratacak yatırımların getirilmesini arzuluyoruz.
“SUNGURLU’YA ASKERİ BİRLİK İSTİYORUZ”
Bu bağlamda 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın basına yaptığı, büyükşehirlerde meskun askeri kışlaların başka yerlere taşınacağı haberini bir müjde olarak görüyoruz.
Sivil toplum örgütleri ile yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçemize bir askeri birliğin taşınmasının ilçemiz ekonomisine, sosyo-kültürel gelişimine sağlayacağı faydalar üzerinde mutabık kaldık.
“ÇİVİ ÇAKAN BAŞIMIZIN TACIDIR”
TBMM’de Çorum’u temsil eden Çorum Milletvekillerimizden, Çorumlu bürokratlarımızdan, iş adamlarımızdan bu konuda yardım istiyor ve gayretlerini bekliyoruz.
Her kim Sungurlumuza bir çivi çakarsa başımızın tacıdır. Kadirşinas Sungurlu halkı kendisine yapılan iyiliği asla unutmaz.”
Editör: TE Bilisim