ABD Başkanı Donald Trump’ın, Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ağırlığını terörist YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne ağır silah verilmesini öngören kararı onaylamasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapacağı görüşmesi öncesinde “manidar” olduğuna dikkat çekti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Aras, “ABD’nin bu kararla, Suriye Demokratik Güçleri görünümlü YPG-PKK teröristlerini, Türkiye’nin sert ve yoğun itirazlarına rağmen ağır silahlarla donatacağı anlaşılmaktadır. Bu kararın MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nün ABD’de temaslarda bulunduğu esnada ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinin beklenmeden alınmış olması, diplomatik nezaketsizlik olmasının ötesinde Türkiye ile dalga geçilmesi anlamına gelmektedir.” dedi.

Türkiye’nin karşı hamle için Menbiç’in temizlenmesine yönelik bir harekât başlatması gerektiğini kaydeden Aras, “Suriye ve Irak politikası Türkmenler merkeze alınarak yeniden kurgulanmalıdır. Bin yıllık Türk yurdu olan bu bölgelerden zorla ve siyasi, ekonomik nedenlerle göç ettirilmiş Türkmenler’in ve çocuklarının/torunlarının yurtlarına yeniden dönüşleri ve her türlü güvenlikleri sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim