MHP İl Başkanı Aras, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 128 ülkenin iradesi Kudüs’ün tarihi statüsünü, manevi haklarını tescil etmiştir. Bu çok önemli bir kazanımdır. Ortaya konulan irade takdire şayandır. ABD-İsrail ortaklığının hukuk tanımaz komplosu, insan ve inanç haklarına kast eden zalim yönü duvara çarpmıştır. Bu komplo, güçlü bir çoğunlukla, kararlı bir duruşla uluslararası toplum nezdinde deşifre edilmiştir.

Bu gelişme son derece memnuniyet vericidir. Kudüs’ü başkent olarak tanıyan ABD dayatması reddedilmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Kudüs’ü muhasara altına alan müessir hukuksuzluğu, melanet şuursuzluğu muhataplarına aynen iade etmiştir.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi’nin üye ülke diplomatlarına gönderdiği e-posta tehditleri sonuç vermemiştir. Trump’un tasarıdan yana oy kullanan ülkelere mali yardımların kesilmesiyle ilgili şantajları karşılık bulmamıştır. Tehditler ters tepmiş, ABD’nin kucağında patlamıştır. Anti demokratik tüm mekanizmaların işletilmesine, baskı ve gözdağlarının birer birer muhatap ülkelere iletilmesine rağmen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu zulmün oyuncağı olmamış, zalimlere boyun eğmemiştir.

İnsanlık vicdanı ve küresel adalet tavrını da tarafını da göstermiştir. Bu vesileyle huzura, barışa ve istikrara hizmet eden 128 haysiyetli ülkeyi kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, ABD’nin gayrı meşru Kudüs kararına etkili, kararlı, çok yönlü siyasi ve diplomatik girişimlerle şerhini düşmüş, itirazını güçlü bir şekilde göstermiştir. Türkiye’nin tavizsiz iradesini göstererek Kudüs davasının dünya gündemine gelmesini ve geniş bir destek bulmasını sağlayan siyasetçilerimizi, diplomatlarımızı tebrik ediyoruz.

Unutulmasın ki, Kudüs düne göre bugün daha güçlü, daha emin, daha güvenlidir. Kudüs Miraç’ın mucizevi mekânı, manevi hayatımızın mihver ve mihrakı olarak ebediyen var olacaktır. Buna hiçbir tehdit dili, hiçbir karanlık ve kirli emel engel olamayacaktır. İslam’ın izi Kudüs’ten silinemeyecektir.

Harem-i Şerif’in manevi ışığı sönmeyecek, söndürmeye çalışanlar sadece İslam âlemini değil, insanlık vicdanını ve tarihin haşmetini karşılarında göreceklerdir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim