Trump’ın, seçim kampanyasında Batı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak gördüğünü açıkladığını ifade eden Aras, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın da aynı görüşü seslendirdiğini, İsrail’in özellikle 1995’ten itibaren kanunsuz ve kaçak bir şekilde inşa ettiği yeni yerleşim yerleriyle Kudüs’ü çevrelediğini ve kuşatma altına aldığını belirtti.

Kudüs’ü Müslümanlardan arındırma faaliyetinin esasen tüm insanlığın, tüm insani değer ve mirasın müşahitliği altında gerçekleştiğini anlatan Mehmet Akif Aras, “Mescid-i Aksa’ya yapılan alçak saldırılar, mukaddes mekan ve mabetlerimize yönelik ağır saygısızlıklar elbette Müslüman vicdanların malumudur.

Kudüs 400 yılı aşan bir süre ecdadımızın hakimiyeti altında bulunmuştur. Bu süre zarfında Kudüs, en huzurlu, en müreffeh, en barışçı dönemini yaşamıştır. Kudüs’ün; Siyonizmin, Haçlı heveslerinin, batıl emellerin tuzağına ve kapanına kıvrana kıvrana düşmesi kabul edilemez, izah ve ifadesi olmayacak bir çarpıklıktır.

Türkiye’nin siyasi ve diplomatik tepkilerini zamanında göstermesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatını, dönem başkanı sıfatıyla 13 Aralık 2017 Çarşamba günü toplantıya çağırması anlamlı ve isabetli olmuştur.

Kudüs, İslam dünyasının kutsal cevheridir. İslam ülkeleri Türkiye’nin öncü, önemli, örnek girişimini, güçlü iradesini dürüstçe sahiplenmeli, samimiyetle desteklemeli, nitekim Kudüs’ü mahzun ve mahcup edecek her davranıştan kaçınmalıdır.

ABD’nin ilan ettiği karardan derhal dönmesi, Filistinli kardeşlerimizin ve Müslümanların inanç ve yaşama haklarına saygı duyması tarihi bir mecburiyettir. Kudüs, İslam dünyasının göz bebeği, haklı davası, meşru sancağı, gaspı ve rehini imkânsız manevi tacıdır.

Bu nedenle ABD’nin; tahripkâr istikrarsızlık, toplumsal infial, toplu intifadaya, kara bir leke gibi alnına yapışacak muhtemel dinler arası çatışmaya yol açacak Kudüsle ilgili adımlarını muhakkak askıya alması şarttır, acilen gaflet ve dalalete son vermelidir.

Dini ihtilaflar, Filistinli kardeşlerimizin yurtlarından ve topraklarından mahrum edilmesi kanlı çekişmelere, bedeli ağır olacak mücadelelere de hız verecektir” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim