Trump’ı “Azgın ve küstah siyonist bir terörist” olarak nitelendiren SP Merkez İlçe Başkanı Sakınmaz, ABD Başkanı’nın bu kararını ayaklarının altına aldıklarını belirterek, “ABD’nin bu tavrı, inşallah Müslümanlar’ın uyanmasına vesile olur. Kudüs sadece Filistin’in başkenti değil, tüm Müslümanlar’ın başkentidir. Erbakan Hocamız’ın dediği gibi bir gün gelecek İsrail’e öyle bir tokat atacağız ki hayatı, gözünün önünden Gazze şeridi gibi geçecek.” diye konuştu.

SP Merkez İlçe Başkanı Sakınmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Bugün İslâm dünyasının içinde bulunduğu duruma bakıp, kimse ellerini ovuşturmasın. Bu coğrafya Moğol istilalarını, Haçlı Seferleri’ni bertaraf etmeyi nasıl başarmışsa, İsrail’in ve ABD’nin plânlarını da öyle boşa çıkaracak ve tarihin çöplüğüne atacaktır. Buna olan inancımız tamdır.

Trump'ın ‘Kudüs İsrail'in başkentidir’ açıklaması, iman etmiş Müslümanlar nezdinde hiçbir mana ifade etmez. Kudüs İslâm'ındır ve Yahudiler Kudüs'ten çıkarılacaktır. Ümmete düşen ayağa kalkmak, idarecilere düşen hareket etmektir. Allah, Müslüman idarecilere makamı zalimlerin elini mazlumlardan çekmelerini sağlamaları için vermiştir.

Millî Görüşçüler olarak biliyoruz ki Hz. Ömer misali Kudüs’ü Mekke gibi görmeden, Hz. Ebû Ubeyde misali emniyeti hayatın esası kılmadan, Hz. Ubade misali sevda kahramanı olmadan, Selahaddîn-i Eyyûbî misali Kudüs'ü aşk hâline dönüştürmeden, ne Kudüs kurtulacak, ne Mescid-i Aksa sevinecektir.

Kudüs sadece Filistin’in başkenti değil, tüm Müslümanlar’ın başkentidir. Bugün belki Müslümanlar tam olarak bu sorumluluklarını yerine getiremiyor olabilirler, ama eninde sonunda bu hakikat gerçekleşecek; mazlum ve mahsun olan Mescid-i Aksa'nın çehresi inşallah saadete erecek ve Erbakan Hocamızın dediği gibi; bir gün gelecek, İsrail’e öyle bir tokat atacağız ki hayatı gözünün önünden Gazze şeridi gibi geçecek.”

ABD ve İsrail ile tüm diplomatik, siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerin kesilmesi gerektiğini vurgulayan SP Merkez İlçe Başkanı Sakınmaz, en kısa sürede İncirlik Üssü’nün kapatılması ve Ayasofya’nın da ibadete açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim