Dün Hürriyet Parkı önünde gerçekleştirilen eyleme Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Alper Zahir, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız ve çok sayıda kişi katıldı.

Ulucamii İmam Hatibi Osman Yankun’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan eylemde, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız bir basın açıklaması yaptı.

Amerika tarafından Türkiye’ye karşı başlatılan ekonomik saldırıların başarılı olamayacağını vurgulayan Ali Yıldız, “Biz bunun başarısız darbe girişiminden sonra ortaya konulan ikinci bir tuzak olduğunu biliyoruz. Silahla yapılamayanların ekonomiyle elde edilmeye çalışıldığı aşikârdır. Ülkemizi kendilerince dize getirme gayreti karşısında kenetlendiğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. Diyanet camiası 15 Temmuz’da nasıl ki darbeleri salalarla püskürtmüşse, bugün de canımızla, malımızla, devletimize kendimizi vakfettiğimizi ilan ediyoruz. Şahsi varlığımızı, vatanımız uğruna gözümüzü kırpmadan vereceğimiz bilinmelidir. Bugün başlatılan savaşın, oynanan oyunun farkındayız. Biliyoruz ki biz bu savaştan galip çıkacağız. Amerika’ya ihtiyacımız, onların bize ihtiyaç duyduğu kadardır. Karşılıksız, tek taraflı tehditkâr bir üslubu, bu milletin evlatları kabul etmeyecektir. Üçyüz yıllık devlet olan ABD, Selçuklu’nun ve Osmanlı’nın torunlarına ayar veremeyecektir.” diye konuştu.

Türkiye’nin artık “Eski Türkiye” olmadığını kaydeden Yıldız şöyle devam etti:

“Bugün yaşanılmış bu olayı Türkiye açısından bir fırsata çevirebiliriz. Ekonomik yaptırımların askeri ortaklığa bir hançer vurduğu bellidir. Türkiye askerî manada ülkemiz içerisindeki ABD üslerini derhal kapatmalı, müttefik arayışını hızlandırmalıdır. Devlet geleneği olmayan, siyasi tecrübesi bulunmayan ABD Başkanı Trump, Trump Tower’ı yönetir gibi ABD’yi yönetmektedir. Bu durum ABD için kaçınılmaz bir sondur. ABD halkının çılgın, kuralsız yönetimle uçurumun dibine sürüklendiği bellidir. Bizler ABD Başkanı’nın yönettiği herhangi bir işyeri değiliz. Bizler geleneği olmayan, hukuku olmayan bir devlet değiliz. ABD bu politikalarla kendisini yalnızlığa itmekte, geçmişten bu yana devlet adamlarımızın deyimiyle müttefiki olduğu Türkiye’yi kaybetmektedir. Bundan sonrasını ABD düşünsün.”

ABD’nin; 15 Temmuz’da, Fırat Kalkanı’nda ve Afrin Operasyonu’nda Türkiye’nin karşısında durduğunu hatırlatan Yıldız, “Mısır’da ve Kudüs’te karşımızda yer alan, ülkemizin mevcut sınırlarını Meclisinde oylayıp hâlâ tanımayan haydut devlet ABD bizim müttefikimiz olamaz, stratejik ortağımız ve dostumuz hiç olamaz.” ifadelerini kullandı.

“ABD FİRMALARINA ARTIK RUHSAT YOK!”

Ardından söz alan Belediye Başkanı Zeki Gül ise ABD menşeli işletmelere bundan sonra ruhsat vermeyeceklerini belirterek, “Artık bu ekonomik savaşta biz de yerimizi alacağız. ABD’li firmalara Çorum’da işyeri açma ruhsatı kesinlikle vermeyeceğiz.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim