MHP İl Başkanı Aras, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“ABD’nin Suriye’deki terör örgütlerine ağır silahlar ve zırhlı araçlar gönderdiğine ilişkin haberler ülkemizin gündemindedir. Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği kanlı terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD ve YPG gibi örgütlere ve bunların birlikteliğinden oluşan Demokratik Suriye Güçleri’ne ABD yönetimi gizleme gereği duymadan silah vermeye devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nin IŞİD’e karşı savaşmak bahanesiyle bugüne kadar Suriye’deki terör örgütlerine binlerce TIR ağır silah verdiği resmi açıklamalardan anlaşılmaktadır. Bu yardımlar arasında doçkalar, havan topları, ısı güdümlü füzeler, tank savarlar, zırhlı hummer araçları, ağır silahlar, 4x4 jipler ve vinçler yer almaktadır.

ABD ülkesindeki silah üreticilerinin talebe yetişememesi üzerine, Suriye’deki grupları silahlandırmak için Doğu Avrupa ve diğer eski Sovyet ülkelerindeki silah tedarikçilerinden de yararlanmaktadır.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon bütçesinden karşılanan bu silahların önemli bir kısmının Irak üzerinden ulaştırılması manidardır. ABD silah ve para yardımında Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeyini birbirinden ayırmadığını göstermektedir. Irak ve Suriye’nin kuzeyine yapılan silah yardımı aslında ABD çıkarları için yatırım anlamı taşımaktadır. ABD’nin IŞİD ile mücadele bahanesiyle Ortadoğu’yu adeta cephaneliğe çevirdiği ortadadır. Ancak bu kadar silah ve silahlı örgütün IŞİD ile mücadeleyi aşan bir amaca hizmet ettiği de çok açıktır. IŞİD ortadan kalktığında bir orduya yetecek sayıdaki silahın namlusu nereye dönecektir? Kahraman güvenlik güçlerimizin ülkemizde göz açtırmadığı terör örgütü mensuplarının Irak’tan sonra Suriye’nin kuzeyinde de düzenli ordu haline dönüşüyor olması dikkatlerden kaçmamalıdır. ABD sınırımızın dibinde hem Irak’ta hem Suriye’de iki yeni ordu kurmakta ve teçhizatlandırmaktadır. Emperyalizmin bunu yapmaktaki amacı bölgede ikinci İsrail devletini kurmaktır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim