Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çorum Valiliği İl Özel İdaresi ve Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, Çorum’daki mevcut küçükbaş hayvan neslinin iyileştirilmesi amacıyla damızlık koç dağıtımı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dünkü dağıtım törenine Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Vali Yardımcıları Adem Saçan ve Fikret Zaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, bazı daire müdürleri ve çok sayıda üretici katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Vali Ahmet Kara ve diğer protokol üyeleri, damızlık vasfı yüksek 97 adet koçun sahiplerini kur’a ile belirlediler.
Vali Ahmet Kara ilk kur’ayı çekerek, 536374 küpe numaralı damızlık koçu Alacahöyüklü yetiştirici Selin Çetin’e teslim etti. Daha sonra diğer koçlar da kur’a sonucu sahiplerini buldu.
Damızlık koç dağıtım töreni, düzenlenen kokteylle sona erdi.




(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim