Geçmiş yıllarda çocukların makamlara oturduğu, stadyumlarda coşku içinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı son yıllarda olduğu gibi bu yıl da buruk kutlanacak. Son aylarda yaşanan terör olaylarındaki şehitlerimiz nedeni ile buruk şekilde kutlanacak olan bayram saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nda başlayacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında saat 10.00’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Daha sonra ise başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okunacak. Bayrağımızın göndere çekilmesinden sonra ise saat 10.30’da Atatürk Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Kutlamalarda Karşıyaka İlkokulu ve Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu’nun ortaklaşa hazırladığı şenlik programı ile sürecek.
Ulusal Egemenlik Haftası kapsamında ise Çorum Belediyesi tarafından ilimizde resim yapmayı seven bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik çocuk resimleri sergisi düzenlenecek. Belediye ayrıca 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri gerçekleştirecek. Buhara Kültür Merkezi, Necip Fazıl Kısakürek, Mimar Sinan, İkbal, Akkent, Bahçelievler Gençlik Merkezleri’nde iki gün süre ile 10.00-16.00 saatleri arasında Karagöz Hacivat gösterileri, Şişme Oyun Parkı, Palyaço, Sinema, Boyama, Buz Pateni, Bowling gibi etkinlikler düzenlenerek çocuklara sürpriz hediyeler verilecek.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim