2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması nedeniyle öğrenciler karnelerini aldı.

Yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle Ertuğrul Gazi İlkokulu’nda tören düzenlendi. Karne törenine Vali Yardımcısı Adem Saçan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

Okulda anasınıfını ve bazı sınıfları ziyaret eden Vali Yardımcısı Adem Saçan ve beraberindekiler öğrencilere karnelerini dağıttı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, bir dönemin daha geride kaldığını ve 15 gün süreyle çocukların aileleri ile birlikte olacağını dile getirdi. Çocuklara kitap okumalarını ve zamanlarını iyi kullanmalarını tavsiye eden Milli Eğitim Müdürü Büyük, velilere de çocuklarıyla birlikte zaman geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Vali Yardımcısı Adem Saçan ise son dönemlerde eğitim konusunda en iyi yapılan çalışmalardan birisinin anaokulları ve hazırlık sınıfları olduğunu dile getirdi. Bu sınıflarda çocukların eğitime hazır hale geldiğini ve sıkıntı yaşamadıklarını belirten Vali Yardımcısı Saçan, okul öncesi eğitimin ilçelere kadar yayıldığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanının da açıklamalarında çocukların yarıyıl tatilinde üzülmemesini ve dinlenme fırsatı verilmesini istediğini belirten Vali Yardımcısı Saçan, “Çocukların boş zamanlarını cep telefonu ya da internette geçirme gibi bir durumları var. Önemle velilerden internet ve telefonu sınırlamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü bu giderek bağımlılık haline geliyor. İleride problem yaşayabiliyorlar. Çocuklar eğitimden giderek uzaklaşabiliyor. Bunun dışında Çorum olarak memnunuz. Kulağımıza gelen sıkıntılı bir durumla karşılaşmadık” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim