29 ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada Türk Milleti’nin 93 yıl önce hilalin bahtını açtığını, geleceğin kapısını araladığını ve vatanın kara talihini aydınlattığını anlatan Aras, “Yedi düvelin ayağımıza vurduğu pranga, üzerimize geçirmeye çalıştığı tahakküm örtüsü milli dirençle parçalanmıştır” dedi.
Aziz milletin Cumhuriyet’e bağımsızlık ruhunu iliştirdiğini, umut ve özlemlerini bağladığını kaydeden Aras, Cumhurun bizzat egemenliği devralmasının geçtiğimiz yüzyılın en mühim şahlanışı, en kayda değer tarihsel silkinişi olarak milli hafızalardaki yerini aldığını belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin yalnızca düşman unsurlara karşı kazanılmış zaferlerin mahsulü olmadığını anlatan Mehmet Akif Aras, bunun yanında cumhuriyetin işbirlikçilere, manda ve himaye arzusu taşıyan çevrelere, geleceği yabancıların boyunduruğu altında gören teslimiyetçi odaklara da tarihi bir cevap, milli bir duruş olarak ilan edildiğini dile getirdi.
Teslimiyetçi kuşağın tortu ve torunlarının 93 yıl sonra tekrar şanslarını denemek, bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin surlarında gedik açmak için devrede olduğuna dikkat çeken Aras, “93 yıllık Cumhuriyet mirası, en karanlık gün ve dönemlerini yaşamaktadır.
Zalimler, zulme yandaşlık yapanlar, baskıya, dayatmaya refakat eden tavizkarlar son yıllarda epey palazlanmış, ihanet pazılarını iyice şişirmişlerdir.
Milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti aldığı ağır yaralarla can çekişmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıl sonra ilk kez bu kadar zordadır, ilk defa bu denli darlık ve buhran içinde yüzmektedir.
Huzur ve sükûnet ortamı, barış ve kardeşlik iklimi hiç olmadığı kadar kararmış, karantinaya alınmıştır. Türkiye ilkel dürtülerin, ikiyüzlü niyetlerin, istismarcı politikaların, iradesiz yöneticilerin, isyankâr mihrakların elinde bitap ve bitkin düşmüştür. Maalesef Türk milleti kaygı ve korku içindedir. Bunlar sayesinde felaketler otomatiğe bağlanmış, fenalıklar kökleşmiştir.
Bir yanda bölücü terörün hainlikleri, diğer yanda ihanet şebekelerinin melanetleri ülkemizi karanlığa hapsetmiştir. Türkiye’nin olağanüstü şartlardan geçtiği artık çok barizdir.
Türkiye Cumhuriyeti 93 yıl sonra yeniden kurtarılmayı beklemektedir. Bunu yapacak, bu milli ve tarihi görevi layıkıyla yerine getirecek, hasretle beklenilen hesaplaşmayı gerçekleştirecek tek merci ise büyük Türk Milleti’dir” dedi.
Devletimizin üzerine koyulan rehinin mutlaka kaldırılması gerektiğini belirten Aras, “Demokrasinin üzerine sürülen kara leke mutlaka temizlenmelidir. Yoksul kalan, hortumla ekmekleri çalınan masum ve mazlumların seslerine kulak verilmeli, geleceğimizi yok etmeye cüret edenler, Cumhuriyet’imize diz çöktürmeye kalkışanlar süratle ayıklanmalıdır.
Türk milleti devletini yaşatacak kudrettedir.
Türk Devleti, Cumhuriyet tacını gurur ve şerefle taşıyacak kabiliyet ve kalitededir. Yeter ki tahribatlar onarılsın, yeter ki hüsran ve yalan dolu dönem son bulsun” dedi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim