Türkiye’de en çok rağbet gören silajlık mısır çeşidi olan ‘Cadız F1’in tanıtımının yapıldığı etkinlikte; 900 dekar alana ekilen mısırın da hasadı yapıldı.
Tarla günü etkinliğine; Vali Yardımcısı Adem Saçan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Fito Tohumculuk Ticaret LTD. ŞTİ. Türkiye Satış Müdürü Muharrem Özkayahan, Karadeniz Bölge Distribütörü Nihat Akal, Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Ürün tanıtımı ve tarla günü etkinliğine katılanlara teşekkür ederek, kısa bir selamlama konuşması yapan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan; kendisinin de neticede bir çiftçi olduğunu, bu sebepten çiftçilik faaliyetlerini yakından takip ettiğini söyledi.
Sayan; “Çiftçilerimiz tarlasından ne kadar çok kazanç sağlarsa ben de o kadar mutlu oluyorum. Tüm çiftçilerimize hasat döneminde bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.
Fito Tohumculuk Ticaret LTD. ŞTİ. Türkiye Satış Müdürü Muharrem Özkayahan da; hem boyu, hem sömeği hem de mısırı açısından ‘Cadız F1’in Türkiye’de çok rağbet gördüğünü ve üreticiye yüksek kazanç sağladığını ifade etti.
Protokol konuşmalarının ardından katılımcılara mısır tarlasında öğle yemeği ikram edildi. Ardından üreticiler ve protokol üyeleri, hasadın yapılacağı mısır tarlasına geçerek çeşitli incelemelerde bulundu. Tarla sahibi Yılmaz Kaya, 900 dekar alana ekilen Cadız F1’in gelişim dönemi ve verim oranı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim