10 Haziran 2018 tarihinde ülke genelinde tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının katılımına açılan fotoğraf yarışması, 26 Ekim 2018 itibariyle tamamlandı.

Profesyonel fotoğrafçı Fethi İzan, fotoğraf sanatçısı Hasan Kahraman, Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Hatap Değirmenleri Yönetim Kurulu Başkanı Latif Kavukçu ve Biz Danışmanlık Reklam Ajansı’ndan Mustafa Uçar’dan oluşan jüri üyeleri, yarışmanın finalinde 20 eseri ödüle layık gördü.

Yarışmaya İstanbul-Kadıköy’den katılan Arif Dönmez’in fotoğrafı birinci, Muğla-Fethiye’den katılan Musa Tepe’nin fotoğrafı ikinci, Samsun-Atakum’dan katılan Mustafa Güral’ın fotoğrafı üçüncü olurken, Çorum’dan katılan Hakan Uslu, Edirne’den katılan Osman Berker Gümüş ve Adıyaman-Kahta’dan katılan Osman Esat Selçuk’un fotoğrafları ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Hatap Değirmenleri Yönetim Kurulu Başkanı Latif Kavukçu, sosyal sorumluluk projelerinden olan fotoğraf yarışmasının 3’üncüsünü düzenlediklerini belirterek, “Hem fotoğraf sanatçılarımızın gözünden sanatsal bir bakış¸ ortamı sunmak, hem de hayatın vazgeçilmezi olan unun önemine ve 90 yıllık markamıza atıfta bulunmak amacıyla “90 Yıllık Lezzet” temalı fotoğraf yarışmasını düzenlemiş bulunmaktayız.

Kazanan eserler, Hatap Değirmenleri’nin 2019 yılı masa ve duvar takvimlerinde kullanılarak Türkiye’nin bir ok bölgesinde sergilenmeleri sağlanmış olacaktır. Yarışmamıza katılan tüm fotoğraf tutkunlarına teşekkür ederiz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim