Okuldaki etkinliğe Vali Mustafa Çiftçi, İl Jandarma Komutanı J. Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Trafik Şube Müdürü Muammer Kızılkoca, Jandarma Ast. Kıdemli Başçavuş Şenol Sevinç, Canan Öntemel, Çocuk ve Kadın Suç Ks. Amiri Yeliz Esikurt, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Jandarma Ast. Kıdemli Başçavuş Şenol Sevinç’in slayt gösterisi ile hazırladığı sunumun yan ısıra okul öğrencileri de kaza canlandırması yaptı. Sevinç yaptığı konuşmada, “Hepimizin bildiği üzere yılda 7500 kişi trafik terörüne kurban gidiyor. 2014 yılında başlayan bu projeyle 5 milyon çocuk trafik dedektifi oldu. Çocuklar duyarlı olursa gelecek nesil duyarlı yetişir” dedi.

Öğrencilere “Trafik Dedektifi” kartını verdikten sonra konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, “2014 yılından bu yana yürütülen proje sayesinde kazalarda %33’lük azalma oldu ve can kaybı %41 azaldı. Böyle devam ederse kaza oranları daha da azalacaktır” ifadelerini kullandı.

Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Vali Çiftçi, Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin ahşaptan hediye yaptıkları atölyeyi gezdi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim