Fen İşleri Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıda konuşan Külcü, “2009’da göreve geldiğimizde ‘her yıl 100 bin ton asfalt sereceğiz’ demiştik. 9 yıllık süre içerisinde bu hedefimizi de aştık ve toplamda 1 milyon 14 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik” dedi.

Bu yıl şu an itibariyle 110 bin ton asfalt serimi yaptıklarını belirten Külcü, “40 bin ton daha asfalt serimi gerçekleştireceğiz. Sezon sonunda toplam 150 bin ton asfalt serimi ile birlikte bütün rekorları alt üst edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar sıcak asfalt için 121 milyon lira harcadıklarını söyleyen Külcü, halk arasında soğuk asfalt olarak da bilinen sathi kaplamaya ise 33 milyon lira harcadıklarını belirterek, toplamda 155 milyon liralık asfalt serimi yaptıklarını dile getirdi.

Külcü, “Yolun sadece üstünü yapmak işin cilasıdır. Biz asla bir yöntem uygulamadık. Nasıl yol yapılacağını bütün Çorum’a gösterdik. Yolu yol gibi yapıyoruz. Milletin gözünü boyamıyoruz. Yol yapmak için 9 milyon taş kullanmışız” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim