Milli Savunma Bakanlığı, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Kara ve Deniz Kuvvetleri'nde görevli 648'i tutuklu 820 askeri personelin daha orduyla ilişiğinin kesildiğini açıkladı.
820 ASKER ATILDI
Milli Savunma Bakanlığının resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 648'i tutuklu, 820 askeri personelin daha orduyla ilişiği kesildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraçların titiz bir çalışmayla gerçekleştirildiğine işaret edilen açıklamada, “Vatanına ve milletine bağlı kahraman askerlerimiz görevlerini başarıyla sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, FETÖ'cü hainlerden temizlendikçe daha da güçlenerek, milletimizin hizmetine devam edecektir” ifadelerine yer verildi.
TOPLAM 4 BİN 451
Böylelikle Milli Savunma Bakanlığı tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bugüne kadar 151'i general toplam 4 bin 451 askeri personelin orduyla ilişiği kesilmiş oldu. Son ihraç edilen 820 personel içinde general rütbesinde personel yer almazken, ilişiği kesilenlerin subay ve astsubaylardan oluştuğu öğrenildi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim