Sendikal yaklaşımlarının diğerlerinden farklı olduğunu ve haklarını ararken kimsenin camını indirmediklerini etrafa zarar vermediklerini kavga etmediklerini anlatan Saatcı, Memur-Sen ailesi olarak, insanı merkeze alıp, devlet insan içindir anlayışını benimseyerek yeni bir rekabet zemininde hizmet sendikacılığı yaklaşımıyla yola çıktıklarını ve çizgilerini bozmadıklarını vurguladı.

25 yıllık mücadeleyi geride bıraktıklarını belirten Saatcı, “Geldiğimiz noktada, 25 yıllık mücadele sürecinde, yüzümüzü karartacak hiçbir hikâyemiz yok. Çünkü ilkelerimiz belirli, niyet hayır, akıbet hayır. Devletin bize dayattığı 82 model Evren anayasasını kaale almıyoruz. Devrim kanunları var, şapka takmayan herkes suç işliyor. Şapka takmayanlara bir yaptırımın olmadığı zeminde, Evren'in paçavra yönetmeliğinde olan bir kanun için ceza çekeceksek, çekmeye varız.

16 Nisan’a giderken 2 ay içerisinde, sadece emek demeyeceğiz, evet de diyeceğiz ve alanlara ineceğiz. Teşkilat olarak her ilde kitleler oluşturacak ve onlarla birlikte inisiyatif alacağız. Bu ülkede istikrar olsun, ekmeğimizin ve emeğimizin değeri olsun istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim