Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un divanda yer aldığı grup toplantısında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel de anıldı. TBMM’de yasama yılının başlaması nedeniyle milletvekilleri katıldıkları ilk oturumda merhum Yüksel’i rahmetle anarken, Abdulkadir Yüksel grupta da unutulmadı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak birlik beraberlik mesajları verdi. Türkiye’nin ileriye doğru ne zaman bir adım atsa bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Erdoğan, son olarak vesayet odaklarının FETÖ’yü ülkenin başına bela ettiğini, dile getirdi.

Suriye ve Irak’ta yaşanan hiçbir hadisenin Türkiye’den bağımsız olmadığını kaydeden Erdoğan, “Doğrudan doğruya içişlerimizle alakalıdır. Hiç kimsenin bize siz niye Irak ve Suriye ile ilgileniyorsunuz deme hakkına sahip değildir. Her meselede olduğu gibi Irak ve Suriye’deki krizlerin ülkemize yansımalarının üstesinden milletimizle birlikte geleceğiz. Fakat bunun için formül bellidir. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Başka çaremiz yok. Kendisini bu topraklara, bu millete ait hisseden herkesin başka hiçbir duyguya, tahrike, hevese kapılmaksızın, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkma mücadelesini hep birlikte vermesidir. Ayrışırsak dağılırız, dağılırsak yok oluruz. Devir ne köken ne meşrep, ne cemaat, ne cemiyet hesabı yapma devridir. Beton gibi, çelik gibi sapasağlam durmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Parçalanarak büyümek, küçülerek güçlenmek, ayrışarak bütünleşmek diye bir durum olamaz. Tam tersine birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, kenetleneceğiz ve önümüze çıkan tüm engelleri aşarak gümbür gümbür hedeflerimizle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Editör: TE Bilisim