Çorum Belediyesi’nin 8 yılda birilerinin hayal dahi edemeyeceği projeleri hayata geçirdiğini vurgulayan Başkan Külcü, “Bugün göreve talip olalı tam sekiz yıl oldu. Göreve geldiğimizde hem şehrin değişimi hem de belediyenin değişimi olmak üzere iki ayaklı bir değişim sözü vermiştik. Geldiğimiz noktada hem belediyeyi hem de Çorum’u değiştirdik” dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalarla hazırladıkları projelere kaynak oluşturduklarını, personeli güçlendirdiklerini ve tüm işleri planlayıp uygulamaya geçtiklerini ifade eden Başkan Külcü, “Biz rutine hapsolmuş, suyu akıtan, çöpü toplayan belediyecilik anlayışından proje üreten, projelerini hayata geçiren bir belediyecilik anlayışına geldik. 14 mahallemizin hangi caddesine, hangi sokağına gitseniz Çorum Belediyesi’nin çalışmasını oralarda görürsünüz. Göreve geldiğimizde sadece bir otopark projesi olan Çorum Belediyesi’nin bugün eğitim tesisleri, kütüphaneleri, sosyal tesisleri, sebze hali, terminali ve daha birçok hayata geçirdiği projesi var. Bizim devraldığımız park sayısının iki katı kadar park yapmışız. Çalışınca, koşunca, koşturunca nereden nereye gelindiğini görüyorsunuz.” dedi.

“ÖRNEK ALINAN BİR BELEDİYE HALİNE GELDİK”

Çorum Belediyesi’nin sekiz yılda yaptığı projelerle örnek alınan bir belediye haline geldiğinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Kurmuş olduğumuz kadın kültür merkezlerinden 50 bin kadın istifade etti. Bu yıl içerisinde 11 bin çocuğumuz eğitime katkı adıyla bizim tesislerimizde ek ders görüyor. Bunlar da sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalar. Hamdolsun insana dokunan bir belediyecilik anlayışını da belediyemizde hakim kıldık. 21 bin vatandaşımızı düzenlemiş olduğumuz turlarla Çanakkale’ye götürdük. Bu yıl 10 bin vatandaşımız daha Çanakkkale’yi görme imkânı bulacak.” dedi.

Yaptıkları bu çalışmaların herkes tarafından dikkat çektiğini ve insanların bu çalışmaları nasıl yaptığımızı anlamak için sürekli sorular sorduğunu ifade eden Külcü, “Biz, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Sabah 08.00, akşam 17.00 kalıbına girmiş bir yöneticilik anlayışımız yok. Biz, rızkın seherde dağıtıldığına inanan bir medeniyetin mirasçılarıyız. İşte şükürler olsun biz bu anlayışı Belediyemizde değiştirdik, mesai kalıplarının dışına çıktık.” dedi. 

SÖZ ÜSTÜNE SÖZ SÖYLEMİYOR, İŞ ÜSTÜNE İŞ KOYUYORUZ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediyecilik hizmetlerindeki başarılarını göreve geldikleri günden beri radikal kararlar almalarına bağladı. Toplumun tüm kesimleriyle birlikte iş yapabilme kabiliyetlerini geliştirdiklerini belirten Külcü, “Çorum’un değişimi ve dönüşümü noktasında ortaya çıkan tablonun hayata geçirilmesinin en önemli nedenlerinden birisi de birlikte iş yapabilme birlikte çalışabilme kabiliyetimiz. Memnuniyet araştırmaları yaptırıyoruz. Halkımızın, bizden memnuniyet oranlarında Türkiye’de en yüksek bir iki belediye arasına yerleştik. Hizmetlerimizden memnuniyet oranı % 70’lerin altına hiç düşmedi. Bu oran bir yandan da sürekli yükseliyor. Başbakanımızın dediği gibi, ‘Söz üstüne söz söylemiyoruz, iş üstüne iş koyuyoruz’ dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim