SP İl Başkanı İbrahim Zorlu konuya ilişkin bir yazılı açıklama yaparak “Uğurludağ” olayının perde arkasını aktardı. Zorlu açıklamasında şu görüşleri paylaştı:

“Sizlerin de yakından takip ettiğiniz üzere 18.06.2018 tarihi itibariyle Teşkilat içi sebeplerden ötürü İl Yönetim Kurulu kararıyla ilçe başkanlığı görevinden alınan ve 20.06.2018 tarihinde öğle saatlerinde medya aracılığıyla siz değerli halkımıza duyurulan Uğurludağ eski İlçe başkanımız Rıfat İpek, 20.06.2018 akşamı AKP il binasında yapılan bir basın açıklamasıyla partimizden kendisi, yönetimi ve 60 kişilik Saadet Partisi üyesiyle birlikte istifa ettiğini ve AKP’ye katıldıklarını kamuoyunu duyurmuşlardır.

Biz Millî Görüş olarak Türkiye Cumhuriyeti gibi kişisel özgürlüklerin olduğu bir ülkede, bir şahsın veya yanında olanların siyasî görüşüne karışacak ve sen nasıl bunu yaparsın diyecek değiliz. Lâkin bazı gerçeklerin de bilinmesi gerekmektedir.

Birincisi 60 üye ve yönetimle istifa ettiğini iddia etseler de bizim Saadet Partisi olarak Uğurludağ’da ilçe başkanımız ve yönetimi de dâhil 8 adet kayıtlı üyemiz vardır. Dileyen ve merak eden İlçe Seçim Kurulu kayıtlarına bakabilir.

İkincisi 1 Kasım 2015 seçimlerinde partimize Uğurludağ ilçemizden köyler de dâhil olmak kaydıyla 60 kişilik SP üyesi iddialarına karşın 16 oy çıkmıştır. Bugün yaptıkları baştan aşağı yalanlarla ve iftiralarla dolu bu katılım toplantısı, Nasrettin Hoca’nın kedisine dönmüştür.

Saadet Partimiz ve Kıymetli Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu ile alakalı PKK yandaşlığı ve FETÖ taraftarlığı iftirasını ise biz hiçbir cevap vermeden kendilerine iade ediyoruz.

Biz 50 yıllık tertemiz bir maziye sahip olan Millî Görüş hareketi olarak cennet vatanımızın teminatı olmaya devam edeceğiz. Hiçbir zamanda yalan ve iftiraya pabuç bırakmayacağımızı kıymetli halkımıza bildirir, 24 Haziran seçimlerinin de öncelikle Şehrimiz, Ülkemiz, İslâm âlemi ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dileriz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim