Konuyla ilgili olarak alınan bilgiye göre Çorum OSB’de faaliyet gösteren bir işyerinde çalışan İ.A.(31) isimli kişi döküm yaptığı esnada dökümde kullanılan sıvının ayağına sıçraması nedeniyle hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı.  OSB’deki başka bir işyerinde çalışan A.K.(36) isimli kişi de taşlama bölümünde çalıştığı esnada ayağının metallere takılması neticesinde kafasını taşlama tezgahına çarpması nedeniyle hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. OSB’deki üçüncü kazada A.K.(27) isimli kişi makine imalat bölümünde pres makinesiyle sac metal düzelttiği esnada metal parçasının sağ eline çarpması sonucu yaralanırken, diğer bir kazada da N.D.(38) isimli işçi, iş yerinde çalıştığı esnada söktüğü makine parçasının eline düşmesi sonucu yaralandı. Yaralanan 4 kişi sevk edildikleri hastanelerde tedavilerini tamamlayarak taburcu edildi.

İskilip Çomu Köyü’nde işçi olarak çalışan E.A.(22) isimli kişi de çalışma sahasında kazı yaptığı esnada kömür parçasının eline düşmesi sonucu yaralandı. Yine İskilip’teki bir işyerinde de S.K.(51) döküş ağzı diye tabir edilen çalışma sahasında kömür parçasının gözüne çarpması sonucu yaralandı.

Bayat Hacıbayram Köyü’nde yol yapım şantiyesinde işçi olarak çalışan S.A.(67) yol yapımında kullanılan makineye elini kaptırması sonucu, aynı şantiyedeki B.D. (30) isimli kişi de şirkete ait aracın lastiğini değiştirirken elinden yaralandı. İskilip ve Bayat’ta hastanelerde tedavileri tamamlanan 4 kişi de taburcu edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim