Gübreleme çalışması, yabancı ot mücadelesi, otlatma planlaması ve otlatmayı düzenleyici yapıların inşa edildiği 700 dekarlık köy merası, dün düzenlenen törenle kullanıma açıldı.
Toplamda 250 bin liralık yatırımın gerçekleştirildiği köy merasının açılış töreninde; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İŞKUR Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Sürü Yöneticisi Benim Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 400 çiftçiye de sertifikaları verildi.
Programa; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Mera Islahı ve Amenajmanı Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yaşar Karadağ, HDP Çorum Milletvekili adayları Meliha Üşüdür ve Muharrem Özünel, Emek Partisi İl Yönetim kurulu üyeleri ile daire müdürleri ve Bozboğa Köyü sakinleri katıldı.

“YEMLEME MALİYETİ YARIYA DÜŞTÜ”
Programda açılış konuşması yapan Bozboğa Köyü Muhtarı Doğan Kara, 2 yıl süren mera ıslah çalışması sonunda 12 aylık yemleme maliyetinin yarıya düşürüldüğü ve süt veriminin artırıldığını söyledi.
Islah projesi sayesinde Bozboğa Köyü’nde 50-60 bin liralık tasarruf sağladıklarını ifade eden Kara, köy halkı adına teşekkürlerini sundu.



“250 BİN LİRALIK YATIRIM YAPILDI”
Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş de; ilimizde şu ana kadar 5 köyde 5 bin 176 dekar alanda mera amenajman ve ıslah projesinin uygulandığını belirtti.
Merkez Sarinbey, Uğrak ve Bozboğa Köyleri ile Alaca’nın Kızıllı ve Fakılar Köyü’nde projelerin tamamlandığını ifade eden Ermiş, Bozboğa Köyü’nde 700 dekar alanda toplamda 27 ton gübreleme çalışması yapıldığını, sınırları belirlemek amacıyla 3 bin 500 metre kanal kazıldığını, 450 metrekarelik 2 adet gölgelik inşa edildiğini ve meraya 4 adet de kaşınma fırçası konulduğunu söyledi.
İl Özel İdaresi ile köy muhtarlığının katkısı ile köy merasında toplamda 250 bin liralık yatırım yapıldığını dile getiren Ermiş, ıslahı yapılan alan üzerinde 150 adet büyükbaş ile 250 adet küçükbaş hayvanın istifade edeceğini kaydetti.
Elfaz, açılışı yapılan meranın üreticilere hayırlı olmasını diledi.
Çorum Halkoyunları Folklor Ekibi’nin gösteri ile devam eden programda, Bozboğa Köyü İlkokulu öğrencileri de uçurtma uçurarak doyasıya eğlendi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim