15 Temmuz Şehitler Müzesinin teknik tanıtımı sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Gül, “Şehrimizin içme suyu kaynaklarını artırmak amacıyla çok önemli çalışmalar, yatırımlar yapıyoruz. Barajlarla ilgili çok önemli çalışmalarımız var. Bir yandan şehrimiz gelişirken artan su ihtiyacının temini, bir yandan da hemşehrilerimize kaliteli ve sağlıklı su temin edebilmek amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Bu yatırımlarımızın en kapsamlılarından birisi de uzun yıllardan üzerinde çalıştığımız Koçhisar Barajı 2 Kısımlı İçme Suyu Tesisleri ve Hatap Barajı Branşmanı Arıtma Tesisi İsale Hattı’dır. Çorum’un tek başına içme suyu ihtiyacını karşılayabilme kapasitesine sahip olan Koçhisar İsale Hattı ihalesinin gelecek ay yapacağız. 8 Ağustos 2018 tarihinde iki kısımlı olan isale hattımızın ihalesini yapacağız. Toplam 50 kilometrelik isale hattımız iki kısımda ihale edilecek” diye konuştu.

Çorum Belediyesi’nin Bahabey Çamlığı arkasında bulunan SKADA Merkezi’nin yanında ihaleyi alan firma tarafından bir su deposu inşa edeceğini dile getiren Başkan Gül, “Bu ihalemiz içerisinde sadece isale hattımız yok. İhaleyi alan firma 10 metreküplük su deposu inşa edecek. Bu depo SKADA merkezimizin yanına inşa edilecektir” dedi.

İhaleyi alan firmanın çevreye verdiği zararı karşılayacağını ve geri eski haline getireceğini belirten Gül, “İhaleyi alan firma hat içerisinde mevcut olan sanat yapılarını, vana odalarını firma için yapımı esnasında tahrip olan asfaltı, parke yolu ve kaldırım gibi zararları da karşılayacak, eski haline getirecek” ifadelerini kullandı.

İhale süresinin 540 gün olduğunu vurgulayan Başkan Gül, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Vana odalarını ihaleyi alan firma kendisi kuracak. İhaleyi yapan kurumumuz DSİ 5. Bölge Müdürlüğü olacak. İhale süresi 540 gündür. Bu kadar kısa süre içerisinde isale hattımızdan şehir merkezimize su temin edeceğiz.

Koçhisar Barajımızda yılda 12 milyon metreküp su temin edeceğiz. Bu da şehir merkezimizin tüm su ihtiyacını karşılayabilecek bir rakamdır.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çorum’un içme suyuyla ilgili onlarca yıl herhangi bir sıkıntısı kalmayacaktır.”

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim